Γιώργος Καρκάς: «Αν δεν ήταν αυτός, μπορεί να είχα φουντάρει» - Οι ουσίες, η αυτοκαταστροφή και οι μέρες που πέρασε στη φυλακή

Η εξομολόγηση για τη δικαστική περιπέτεια στην οποία μπλέχτηκε

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, βρέθηκε το απόγευμα 30/5, ο Γιώργος Καρκάς, ο οποίος "έσπασε" τη σιωπή του για την δικαστική περιπέτεια που είχε, αλλά και τις ημέρες που πέρασε στην φυλακή, εξαιτίας αυτής. Εξομολογήθηκε, μάλιστα, και την μάχη που έδωσε για να μπορέσει να σταματήσει τις ουσίες και την προσωπική του καταστροφή.

Η εξομολόγηση του Γιώργου Καρκά για την δικαστική διαμάχη και τη μάχη του με τις ουσίες

«Τα δύο χρόνια πριν γίνει αυτή ιστορία, δεν δούλευα πουθενά. Πολύ απλά σήκωνα χρήματα από τα χρήματά μου, έπαιρνα ουσίες και πολύ απλά κατέστρεφα τον εαυτό μου. Από ένα σημείο και μετά, είχαν αρχίσει τα κοντινά μου πρόσωπα να το καταλαβαίνουν. Είχα αρχίσει να πετσοκόβω τις κοινωνικές μου συναναστροφές, πολύ απλά για να μένω στο σπίτι και απλώς να κάνω αυτό το πράγμα. Δεν θέλω να το λέω και συνέχεια πια, γιατί δεν μου αρέσει. Αν μπορώ να είμαι υπερήφανος για κάτι εκείνη την περίοδο, είναι ότι δε ζήτησα ούτε μία φορά χρήματα από την οικογένειά μου για να αγοράσω ουσίες. Έφαγα ό,τι είχα βγάλει εγώ μέχρι εκείνη την ηλικία», είπε αρχικά.

Δείτε επίσης: Η δημόσια "συγγνώμη" του Γιώργου Καρκά ενάμιση χρόνο μετά από την αποφυλάκισή του

Και επισήμανε: «Όταν είσαι στη φυλακή, με δεδομένο ότι είσαι αθώος, δεν ξέρεις πότε θα τελειώσει. Αυτό είναι το πρόβλημα. Μέρα μέρα, ώρα ώρα, είσαι στο μυαλό σου με ένα ακραίο, για την ανθρώπινη ελευθερία σου, διακύβευμα. Θα αποδειχθεί ή δεν θα αποδειχθεί; Οι ώρες που δεν το σκεφτόμουν ήταν σχεδόν ποτέ... Δεν κοιμόμουν καλά καλά.

Ποτέ δεν είχα εκθέσει το συναίσθημά μου, ούτε το πώς νιώθω, πόσο ντροπή και πόσο κατεστραμμένος μπορεί να ένιωθα, γιατί είχε γίνει όλο αυτό με τα στοιχεία και επειδή είχα δίκιο, δεν ανεχόμουν να βγω σαν τον άνθρωπο που είναι τραυματισμένος. Έλεγα ότι θα είναι περήφανος μέχρι το τέλος. Αν θα κλείσω το τηλέφωνο από τη συνέντευξη ή με την οικογένειά μου και θα κλαίμε στα τηλέφωνα ή μόνος μου, είναι δική μου δουλειά.

Δεν θα δώσω το δικαίωμα στον κόσμο να με αντιμετωπίσουν σαν καμένο χαρτί. Από ένα σημείο και μετά μιλούσα και με ένα ψυχολόγο μέσα στη φυλακή. Θέλω να πω όμως και για έναν συγκρατούμενό μου, τον Νεκτάριο, που του χρωστάω πολλά γιατί αν δεν ήταν αυτός, μπορεί να είχα φουντάρει. Κάθε βράδυ με άκουγε, μιλούσαμε έξω από το κελί. Ήμουν τρεις μέρες στην απομόνωση».

Δείτε επίσης: Γιώργος Καρκάς: "Άδειασε" τη Ζέτα Δούκα - «Δε μπορείς να βγαίνεις με ύφος βιασμένης γιατί σου πέταξαν καρέκλα»