Βαρύς θρήνος για την Μελάνια Τραμπ - «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω...»

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Βαρύ πένθος βιώνει η Μελάνια Τραμπ, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ και πρώην σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως ανακοίνωσε με μια ανάρτηση που έκανε στο προφίλ της στο Twitter, δυστυχώς η μητέρα της έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Στην ανάρτηση της η Μελάνια, μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια, ωστόσο, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα αίτια του θανάτου της κυρίας, Αμαλίας.

Η ανάρτηση της Μελάνια Τραμπ για το θάνατο της μητέρας της

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω τον θάνατο της αγαπημένης μου μητέρας, Amalija. Η Amalija Knavs ήταν δυνατή γυναίκα με χάρη, ζεστασιά και αξιοπρέπεια. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στον σύζυγό της, τις κόρες της, τον εγγονό της και τον γαμπρό της. Θα μας λείψει αφάνταστα και θα συνεχίσουμε να την τιμούμε και να την αγαπάμε», ανακοίνωσε η Μελάνια Τραμπ.

Μια ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε και στην οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η αδερφή του εντοπίστηκε νεκρή.

Λίγα λόγια για τη ζωή της Μελάνια

Η Μελάνια Κνάους-Τραμπ (Σλοβενικά: Melanija Knavs) γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1970 στην περιοχή Νόβο Μέστο της Σλοβενίας και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ. Είναι η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ. και διετέλεσε Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 2017 έως το 2021. Ήταν η δεύτερη σύζυγος προέδρου που δεν ήταν γεννημένη στις ΗΠΑ, μετά την Λουίζα Άνταμς το 1825.

Οι γονείς της ήταν η Αμαλία και ο Βίκτωρ Κνάους, ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων και καταγόταν από το Ραντέτσε. Η μητέρα της καταγόταν από την περιοχή της Ράκα και το επάγγελμα της ήταν μοδίστρα δουλεύοντας για μια τοπική βιοτεχνία ρούχων. Η Μελάνια μεγάλωσε στην Σέβνικα και έχει άλλα δυο αδέρφια. Τον μεγαλύτερο αδερφό της δεν τον συνάντησε ποτέ καθώς ο πατέρας της ήταν κατά το παρελθόν διαζευγμένος.

Η οικογένεια του πατέρα της ήταν καθολικοί, αλλά αυτός δεν την βάφτισε θέλοντας να την στρέψει στον αθεϊσμό. Η Μελάνια όμως παντρεύτηκε το 2005 σε καθολική εκκλησία και αποδέχτηκε την Θεία ευχαριστία με τον σύζυγο της, Ντόναλντ Τραμπ. Τα φοιτητικά της χρόνια τα έζησε στην Λουμπλιάνα, όπου παρακολούθησε Σχολή Δεύτερης Ευκαιρίας στον τομέα της φωτογραφίας και του σχεδίου και συνέχισε στο πανεπιστήμιο της πόλης για έναν χρόνο, όπου άφησε τις σπουδές της.