«Έχω χάσει δουλειές για αυτό...» - Η Ζωή Τηγανούρια συγκλονίζει για το bullying που έχε δεχτεί

«Νιώθω αδικημένη από την πιάτσα...»

Το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα 25/4 μετά τον τσακωμό της Μαλέσκου με τον Αρσενίου, η παρουσιάστρια υποδέχτηκε στο πλατό της του Love it τη Ζωή Τηγανούρια. Η γυναίκα μίλησε πολύ ανοιχτά για τη ζωή της και μάλιστα αποκάλυψε πως έχει υποστεί bullying βάσει του φύλλου και του επαγγέλματος της.

Είναι μια από τις γυναίκες εκείνες εκείνες, που υπηρετούν τον καλλιτεχνικό κόσμο και πιο συγκεκριμένα είναι μουσικός, παίζοντας ένα αντρικό όργανο. Ο λόγος για το ακορντεόν, που είναι η μεγάλη της αγάπη κα9ι αφορμή να δεχτεί διακρίσεις και απορρίψεις από δουλειές.

Οι δηλώσεις της Ζωής Τηγανούρια για το bullying που έχει δεχθεί

«Με βάση το ότι είμαι γυναίκα και κάνω ένα επάγγελμα σε μια αντρική κοινωνία αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω ακόμα προβλήματα. Συμπεριφορά του τύπου “δεν έχει χώρο να κάνει μια αντρική δουλειά μια γυναίκα”. Έχω χάσει δουλειές για αυτό. Κι όσο πιο πολύ ταλέντο έχεις τόσο πιο μεγάλη τροχοπέδη είναι για την καριέρα.

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για το ακορντεόν σε ορχήστρες στα μπουζούκια γιατί έχουν ισοπεδωθεί οι μουσικές. Τι θα κερδίσω να πάω στα μπουζούκια; Είναι φτιαγμένα έτσι ώστε ο ήχος να είναι χαμηλά, χωρίς φώτα σωστά και όταν θα βγει η φίρμα όλα τα άλλα να φαίνονται ανύπαρκτα.

Έχω δεχτεί ένα είδος bullying του τύπου “τι θες να μας πεις με το ακορντεόν, αυτό που κάνεις δεν ταιριάζει στον χώρο μας, δεν χωράει πουθενά”. Νιώθω και αδικημένη από την πιάτσα γιατί κάνω πολλά σπουδαία πράγματα εγώ και οι συνεργάτες μου και δεν γίνονται ευρέως γνωστά» είπε.

Λίγα λόγια για τη ζωή της μουσικού

Ζωή Τηγανούρια είναι Ελληνίδα Συνθέτις και σολίστ ακορντεόν. Γεννήθηκε στο νησί της Σαμοθράκης, στο χωριό Λάκκωμα. Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Γενεράλη και έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη. Υπογράφει ως Συνθέτης, μαζί με την Zizi Bolonga την μουσική επιμέλεια της ταινίας του Hollywood “Tango Shalom ”. σε σκηνοθεσία του Gabriel Bolonga

Έχει ανοίξει το 2006 τις συναυλίες του θρυλικού James Brown στο θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα και στο θέατρο Γης στην Θεσσαλονίκη. Έχει συνθέσει τη μουσική επένδυση για το επετειακό ντοκυμαντέρ του MEGA CHANNEL «21 Η επανάσταση των Ελλήνων» Έχει συνθέσει το soundtrack της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 “Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο” του Χάρη Ρώμα. Έχει εμφανιστεί στο Ιρανικό δορυφορικό κανάλι Simay-AzadiNet, λόγω της επετειακής σύνθεσής της "Επανάσταση 1821-Ζήτω η Ελευθερία" .Έχει εμφανιστεί στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ακορντεόν στο Ικαάλινεν της Φινλανδίας[.

Έχει εμφανιστεί στα Διεθνή Βραβεία Μαραθωνοδρόμων“AIMS Best Marathon 2015”, σε παγκόσμια ζωντανή αναμετάδοση από την ΕΡΤ με παρουσιαστή τον κο Αλέξη Κωστάλα, στα Διεθνή Βραβεία «Giuseppe Sciacca» στο Βατικανό. και έχει βραβευτεί, από το «Χατζηπατέρειο Ίδρυμα Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών» για την ανιδιοτελή συνεισφορά της στα παιδιά του Ιδρύματος με την αφιλοκερδή συναυλία της.

Συνεργάστηκε παίζοντας ακορντεόν με τους διάσημους Καναδούς τραγουδοποιούς Jason McCoy και Jim Payetta στο «We are 1 World». Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε μία συλλογική προσπάθεια διεθνών καλλιτεχνών να καταπολεμήσουν την πανδημία του Covid-19 δωρίζοντας τα έσοδα στο αντίστοιχο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού.

Συνέθεσε το τραγούδι «Γενοκτονία» ο οποίο παρουσίασε στον τέως πρόεδρο δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο ο οποίος την συνεχάρη.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Νιώθω ότι μου κάνεις παρατήρηση...» - Ένταση στον αέρα του Love It ανάμεσα σε Αρσενίου και Μαλέσκου

«Εγώ έχω ανάγκη τη δουλειά» - Το ξέσπασμα της Ιωάννας Μαλέσκου στον αέρα του «Love it»