Ξέχασε τα παντελόνια: Οι φούστες είναι οι πρωταγωνίστριες και ειδικά 7 σιλουέτες

Τα στυλ που θα φορέσεις από εδώ και στο εξής

Shutterstock

Η φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα είναι συνήθως συνώνυμη με το τζιν και τα παντελόνια γενικότερα, αλλά αυτήν τη σεζόν υπάρχει ένας μεγάλος ανταγωνισμός με τις φούστες, που πρωταγωνιστούν, οι οποίες, μάλιστα, είναι τόσο στυλάτες που σίγουρα θα βρεθείς να αγονοείς το παντελόνι σου και να θέλεις να τις δοκιμάσεις όλες.

Τις προηγούμενες σεζόν, όλοι σχεδόν οι σχεδιαστές απογείωσαν τις φούστες στις συλλογές τους, επιλέγοντας ορισμένα βασικά στυλ. Από τις δερμάτινες Tory Burch, στις ογκώδεις σιλουέτες σε γραμμή Α της Miu Miu και τις μάλλινες φόρμες της Prada. Για το φετινό φθινόπωρο, λοιπόν, οι σχεδιαστές απλώς διπλασιάζουν τη γοητεία τους, προτείνοντας φρέσκα στυλ για την επόμενη σεζόν.

Μετά από έρευνα σχετικά με τις τάσεις 7 είναι οι σιλουέτες στις φούστες του φθινοπώρου που θα καθορίσουν τη σεζόν που έρχεται. Το μόνο σίγουρο; Φέτος είναι η χρονιά της φούστας!

Οι 7 φούστες που πρωταγωνιστούν στα φθινοπωρινά looks

Classic


Για τη νέα σεζόν, ενστερνιζόμαστε αυτό που σημαίνει να είσαι γυναίκα στον κόσμο σήμερα, ειδικά μια εργαζόμενη γυναίκα. Οι πασαρέλες έδωσαν μια απάντηση σε αυτό το κάλεσμα με μακριές κλασικές φούστες από μαλλί ή tweed αλλά και με τη μορφή κομψών co-ord με φούστες.

Full skirts


Αν έπρεπε να επιλέξω μόνο μία τάση στις φούστες για το φθινόπωρο, οι full skirts είναι παντού! Για τις συλλογές τους για το φθινόπωρο του 2024, οι σχεδιαστές πρότειναν μια επανάληψη στα σχέδια του καλοκαιριού, από την έκδοση σε ποπλίνα της Miu Miu μέχρι το γυαλιστερό δέρμα και το ασορτί σετ με jacket του Brandon Maxwell.

New naked


Οι διάφανες στις φούστες δεν είναι μια νέα τάση, αλλά αυτήν τη σεζόν οι σχεδιαστές διπλασίασαν τον ενθουσιασμό τους με το καθαρό ντύσιμο, συμφωνώντας ομόφωνα για τη διάφανη φούστα. Καταγράφω ήδη τις στυλιστικές ιδέες από τις πασαρέλες, που παντρεύουν τις φούστες με πιο συντηρητικά τοπ, όπως πουλόβερ με ζιβάγκο και τουνίκ και κάνουν αυτά τα “δύσκολα” κομμάτια να φαίνονται πολύ πιο ευκολοφόρετα.

Leather


Το δέρμα είναι κατάλληλο για το φθινόπωρο, και αυτήν τη σεζόν θα το δεις παντού όχι σε ματ υφή αλλά φουλ γυαλιστερό, που χαρίζει στις φούστες μια κομψή αίσθηση. Συνδύασέ την με ένα λεπτό ζιβάγκο και μπότες μέχρι το γόνατο για να λάμψουν πραγματικά. Ωστόσο, σχεδιαστές όπως ο Tory Burch επέμειναν σε σετ, για μέγιστη κομψότητα.

Pencil


Σε γενικές γραμμές βλέπουμε μια επιστροφή σε πιο κομψές σιλουέτες, μακριά από τις υπερβολικά χαλαρές εφαρμογές. Αυτό σημαίνει ότι οι pencil φούστες είναι και πάλι στο προσκήνιο, αλλά αυτήν τη φορά σε πιο μακρύ μήκος μέχρι τον αστράγαλο ή με σκίσιμο μπροστά, που χαρίζουν σε αυτό το “ντεμοντέ” στυλ φούστας μια πιο φρέσκια και μοντέρνα αίσθηση.

Τσαλακωμένες


Πολυάσχολες, χαρείτε! Οι φούστες που κερδίζουν τις εντυπώσεις είναι οι τσαλακωμένες, για ένα πιο... ζωντανό στυλιστικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ εύκολο να φορεθούν, ειδικά για όσες από εμάς δεν έχουμε ποτέ αρκετό χρόνο το πρωί για να ζεστάνουμε το σίδερο!

Soft


Φέτος στην κατηγορία “φούστες” οι σχεδιαστές δίνουν μεγάλη σημασία στην υφή. Στον Carven, η δημιουργική διευθύντρια Louise Trotter παρουσίασε ένα “μαλλιαρό” ύφασμα, ενώ στην πασαρέλα της Sandy Liang είδαμε μια γκρι φούστα σαν φλοκάτη! Και οι δύο περιπτώσεις υποδεικνύουν ότι ο πειραματισμός με μαξιμαλιστικά κομμάτια μπορεί σίγουρα να γίνει με κομψό τρόπο.