Milan Fashion Week: 4 τάσεις που είδαμε στο σόου του Versace S/S 2025

Από τις πιο εντυπωσιακές πασαρέλες της φετινής χρονιάς

Photo by Pietro D'Aprano/Getty Images/Ideal Image

Στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, που ολοκληρώνεται σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, το σόου του Οίκου Versace ξεχώρισε με διαφορά και μάλιστα μάς έδειξε 4 βασικές τάσεις που θα φορέσουμε την επόμενη σεζόν.

Παρουσιάστηκε στο Castello Sforzesco, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα και σύμβολο του Μιλάνου, γιορτάζοντας επίσης την επιστροφή της Gigi Hadid στις πασαρέλες και αποτελώντας μια ωδή στα 70s και τη δεκαετία του 2000, με χαρούμενα φλοράλ μοτίβα, έντονα χρώματα και κομμάτια με χαλαρά κοψίματα…


4 τάσεις που ξεχώρισαν στο σόου Versace για το 2025

Μix & match σε μοτίβα και χρώματα


Αρχικά στο σόου είδαμε μια επανερμηνεία της τάσης της Άγριας Δύσης: τα δερμάτινα παντελόνια συνδυάζονται με σουέτ τζάκετ, τα φαρδιά τζιν σε επιβλητικά κοσμήματα... Ωστόσο, σιγά-σιγά, η συλλογή εξελίχθηκε και άνοιξε τον δρόμο για σύνολα εμπνευσμένα από τις δεκαετίες του '70 και του 2000, μέσα από απαλά χρώματα και μοτίβα mix & match.

Οι ρίγες ζιγκ-ζαγκ συνδέονται, για παράδειγμα, με floral ή ακόμα και με καθαρά ψυχεδελικά prints ή με metallic κομμάτια σε έντονα χρώματα. Η Donatella Versace έστειλε ένα μήνυμα: Αυτό του πειραματισμού με χρώματα, αναλογίες (τολμώντας μίνι σορτς και μακριές ζακέτες) αλλά και πολύ "βαθιά" ντεκολτέ και (πολύ) ψηλά τακούνια.

Η γλώσσα των λουλουδιών


Τα φλοράλ είχαν μια ιδιαίτερα σημαντική θέση στο σόου (40 από τις 65 σιλουέτες), κάτι που δεν είναι τυχαίο! Κυρίως το λουλούδι της αγριοτριανταφυλλιάς, που είναι το αγαπημένο της Donatella Versace και συμβολίζει τον ρομαντισμό και την ανεξαρτησία, τη χαρά της ζωής και την τρυφερότητα.

Μια επανερμηνεία για το πουκάμισο


Ένα must-have τόσο στη γυναικεία όσο και στην αντρική γκαρνταρόμπα, το πουκάμισο είναι must-have Κάθε σεζόν. Στο σόου του Versace το είδαμε να αφήνει τη λειτουργία του "officewear" για να υιοθετήσει ρευστά και χαλαρά κοψίματα.

Σε σουέτ, μερικές φορές διάφανο, μπορεί να φορεθεί ανοιχτό, αποκαλύπτοντας ακριβώς τη σωστή "ποσότητα" δέρματος ή κλειστό μέχρι τον λαιμό, χωρίς ποτέ να είναι πολύ αυστηρό.

Διασκεδαστικά αξεσουάρ


Αυτό που μας τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή ήταν τα αξεσουάρ, που αναμφίβολα θα πρωταγωνιστήσουν τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι 2025. Τα clutches είναι εμπνευσμένα από το κορυφαίο μπουκάλι αρώματος του οίκου, το Bright Crystal, ενώ οι τσάντες παίρνουν τη μορφή νεσεσέρ σε απαλά χρώματα (ροζ παλ και λιλά).

Τέλος, ο ιταλικός Οίκος επιβεβαιώνει ότι τα γούρια πρέπει να κρεμαστούν στις τσάντες με τη μορφή μπρελόκ, μικρά πορτοφόλια σε σχήμα καρδιάς, αλλά και αρκουδάκια, μια τάση που θα συνεχίσει να επικρατεί και τους ανοιξιάτικους μήνες.