Το πιο μοδάτο φόρεμα του φθινοπώρου ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους

Σίγουρα έχεις ένα... καταχωνιασμένο στην ντουλάπα σου

Shutterstock

Mπορεί να το έχεις στο μυαλό σου ως βασικό της καλοκαιρινής σου γκαρνταρόμπας ή απλώς να το έχει "παροπλίσει" θεωρώντας ότι είναι πλέον... ντεμοντέ και ξεπερασμένο. Η αλήθεια είναι πως την περασμένη σεζόν βλέπαμε παντού τα χαμηλόμεσα φορέματα, που έδειξαν τη δυναμική τους, αλλά παρόλα αυτά το "αδελφάκι" του πέτυχε να διατηρήσει κι αυτό τη θέση του στο street style με μεγάλη επιτυχία.

O λόγος που πραμένει κλασικό και αγαπημένο, έστω κι αν άλλες τάσεις προσπαθούν να το... καταποντίσουν, είναι φυσικά ότι ταιριάζει σε όλους τους σωματότυπους, καθώς το σχέδιό του κολακεύει αφάνταστα τη σιλουέτα μας. Μάλιστα, φέτος το φθινόπωρο θα το δεις να το φοράνε οι fashionistas σε μαύρο χρώμα αλλά και σε όλες τις χρωματικές τάσεις της Pantone για τη νέα σεζόν, οπότε καλά θα κάνεις να του ρίξεις κι εσύ μια ματιά - αν δεν το έχεις κάνει ήδη.

Ένα φθινοπωρινό dress trend κολακεύει όλους τους σωματότυπους

Όταν η τάση έγινε δημοφιλής για πρώτη φορά το 2020, τα όμορφα milkmade φορέματα πρόσφεραν μια φρέσκια σιλουέτα - που θύμιζε τα στυλ με φουσκωτά μανίκια και κορσέδες που φορούσαν οι κομψές κυρίες τον 18ο αιώνα. Μετά τον κορεσμό τους, το στυλ τελικά οπισθοχώρησε, αλλά σήμερα βλέπουμε την τάση να επιστρέφει ξαφνικά, από το καλοκαίρι ακόμα.


Και όχι δεν είναι μόνο ένα καλοκαιρινό φόρεμα, αφού με το σωστό styling φοριέται εύκολα και το φθινόπωρο. Είναι ένας άσος στο μανίκι στην εναλλαγή της γκαρνταρόμπας των influencers, ενώ έχει επίσης εκτιναχθεί στο Google Trends τις τελευταίες εβδομάδες, αποδεικνύοντας ότι το ρομαντικό αυτό στυλ απολαμβάνει μια δεύτερη... νιότη!

Ένας άλλος λόγος για τη δημοτικότητά του είναι ότι συνδέει τη φαντασία μας με το νοσταλγικό παρελθόν, αφού στους γρήγορους ρυθμούς της fast fashion αναζητάμε κάτι πιο "ειδυλλιακό" να φορέσουμε, κάνοντας μέσω του styling μια απόδραση από την πραγματικότητα.


Το στυλ, που συχνά χαρακτηρίζεται από ένα δομημένο μπούστο, λίγο όγκο στα μανίκια και φούστα σε γραμμή Α συνεχίζει να πρωταγωνιστεί το φθινόπωρο, με το milkmaid φόρεμα να είναι από αυτά που δημιουργούν άνετα, μονόχρωμα σύνολα, τα οποία εύκολα κολακεύουν κάθε σωματότυπο.


Η πιο κομψή μέση του δημιουργεί εύκολα το εφέ της λεπτότερης σιλουέτας στο επίμαχο σημείο, ενώ το τετράγωνο ντεκολτέ κολακεύει ακόμα και το πιο πλούσιο μπούστο. Η ανοιχτή γραμμή του προς τα κάτω κρύβει εντέχνως την περιφέρεια, ενώ με ένα ζακετάκι από πάνω ή ένα crop σακάκι και τα σωστά κομψά γοβάκια ή ένα ζευγάρι μπαλαρίνες, θα δημιουργήσεις μια θηλυκή εικόνα, που σίγουρα τραβά την προσοχή και δεν αφήνει το μάτι να εστιάσει στις αδυναμίες σου.