LFW SS'25: Τα highlights της λονδρέζικης Εβδομάδας Μόδας και οι συλλογές που συζητήθηκαν

Φέτος έκλεισε 40 χρόνια παρουσίας με ηχηρές ωστόσο απουσίες Οίκων που προτιμούν το Παρίσι

Shutterstock

Έξω τα τακούνια! Τα sparkly πλεκτά είναι μέσα! Τα μίνι είναι διαφορετικά. Τα casual barn coats φοριούνται με παγέτες. Τα εσώρουχα είναι σε κοινή θέα και το σχολικό στυλ καλά κρατεί. H Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου παραμένει δυναμική για τέσσερις δεκαετίες, ακόμα κι αν έλειπαν μερικά γνωστά ονόματα από το line-up, που προτιμούν το παρίσι για να δείξουν τις συλλογές τους.

Κατά τα άλλα, τα μάτια στράφηκαν σε δύο κορυφαίους Οίκους Μόδας – JW Anderson και Burberry, την Κυριακή και τη Δευτέρα αντίστοιχα, με τα σόου των Simone Rocha και Erdem να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα. Η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είχε άφθονη έμπνευση για τα ρούχα που μπορούμε να βάλουμε στην γκαρνταρόμπα μας αυτή τη στιγμή, ανανεώνοντας τις εμφανίσεις μας.

Τα ωραιότερα looks της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου S/S 2025

Οι συλλογές άνοιξη/καλοκαίρι 2025 έδειξαν γενικότερα μια επιστροφή στις κομψές και μινιμαλιστικές σιλουέτες της δεκαετίας του '90, καθώς και σε πειραματικά κοψίματα και έξυπνα σχέδια που φυσικά δεν μπορούν να φορεθούν στην καθημερινότητά μας.

Γιορτάζοντας την 40η επέτειό της, η Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου είδε ανερχόμενους σχεδιαστές όπως η Karoline Vitto και η Edeline Lee να κάνουν το σόλο ντεμπούτο τους, ενώ Βρετανοί βαρέων-βαρών όπως οι Harris Reed, SS Daley και Burberry εδραίωσαν το status τους στη μόδα, παρουσιάζοντας συλλογές με κομμάτια που θα γίνουν τα νέα must-have.

Burberry

Photo by Giovanni Giannoni WWD via Getty Images/Ideal Image

Η συλλογή συγκέντρωσε πλήθος σχολίων, με τους περισσότερους φυσικά να επικροτούν την φρεσκάδα και την ανανέωση του brand διά χειρός Daniel Lee, που δείχνουν να προσεγγίζουν περισσότερο το νεανικό κοινό, με ευκολοφόρετα κομμάτια αλλά και styling που συνδυάζει παγέτες με σπορ μπουφάν.

Photo by Giovanni Giannoni WWD via Getty Images/Ideal Image

Κι αν κάποιοι βρήκαν βαρετή αυτή την προσέγγιση, το μοντέρνο βρετανικό look μοιάζει στα καλύτερά του.

Photo by Jeff Spicer/Getty Images/Ideal Image

JW Anderson

Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images/Ideal Image

Μια ωδή στα μίνι φορέματα της άνοιξης είδαμε στο σόου του JW Anderson, που παρουσίασε φουσκωτές σιλουέτες, στενές γραμμές, εκκετρικά Α line φορέματα αλλά και μπουφάν φορεμένα σαν φόρεμα.

Photo by Stuart C. Wilson/Getty Images/Ideal Image

Το δέρμα είχε την τιμητική του, ενώ το φόρεμα με τυπωμένους στίχους εντυπωσίασε το πλήθος.

Simone Rocha

Photo by Victor VIRGILE Gamma-Rapho via Getty Images/Ideal Image

Το ρομαντικό-goth ύφος της είναι γνωστό και φέτος το είδαμε να κερδίζει τις εντυπώσεις. Οι φούστες που θυμίζουν μπαλαρίνες αλλά και τα ballet shoes είναι τα βασικά της συλλογής της, που παίζει από τα παλ χρώματα μέχρι τα bold κόκκινα αλλά και τα κλασικά λευκά και μαύρα, κάνοντας εύκολα statemet.

Photo by Hoda Davaine Dave Benett/Getty Images/Ideal Image

Ενδιαφέρον είχαν τα κεντήματα με στρας σε γιακάδες, εσώρουχα και καλσόν.

Erdem

Photo by John Phillips/Getty Images/Ideal Image

Τα κρόσσια αλλά και τα εμφανή εσώρουχα δίνουν το έναυσμα και τη νέα σεζόν για πιο θηλυκά σύνολα, που δεν περνούν απαρατήρητα. Τα κλασικά ασπρόμαυρα αλλά και οι bold τόνοι κέρδισαν το ενδιαφέρον, όπως τα κεντήματα αλλά και τα απλικέ λουλούδια.

Kent&Curwen

Photo by Kate Green/Getty Images/Ιdeal Image

Το σχολικό στυλ παραμένει στο προσκήνιο και μάλιστα στην πιο ξεκάθαρη μορφή τους, μέσα από πλισέ φούστες και γραβάτες, πουλόβερ με V και καλτσάκια με loafers. Το preppy style θα μας απασχολήσει πολύ και την επόμενη άνοιξη, αναδεικνύοντας τη δυναμική του σε μπορντό, μπλε και γκρι τόνους.