Θέλεις να βάλεις ένα jacket στην φθινοπωρινή σου γκαρναρόμπα; Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι!

Οι fashionistas συμφωνούν πως είναι απαραίτητο όλη τη φετινή χρονιά

Photo by Despi Naka

Οι fashionistas χωρίζονται γενικότερα... σε δύο στρατόπεδα: Στις φανατικές του καλοκαιριού, που θα φορέσουν τα σανδάλια τους από την πρώτη μέρα της άνοιξης και δεν θα βγάλουν το broderie anglaise φόρεμά τους έως ότου το τσουχτερό κρύο τις απειλήσει με πνευμονία, και στις λάτρεις του χειμώνα που θα περάσουν όλους τους ζεστούς μήνες με ένα μαύρο φόρεμα και μόλις μπει ο Σεπτέμβριος θα βάλουν αμέσως τα μπουφανάκια και τα μακρυμάνικα μπλουζάκια τους.

Και στις δύο κατηγορίες, πάντως, η ανάγκη να ενημερωθούμε για τις τρέχουσες τάσεις είναι κοινή, οπότε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι φυσικά το πανωφόρι και ειδικότερα το jacket, καθώς είναι το κομμάτι αυτό που θα ρίξουμε πάνω μας με τις πρώτες ψύχρες. Και είναι ήδη ξεκάθαρο, μέσα από τις πιο ενημερωμένες fashionistas στο Instagram, ότι ένα μόνο jacket θα χρειαστείς τους επόμενους μήνες.

Θέλεις να βάλεις ένα jacket στην φθινοπωρινή σου γκαρναρόμπα; Αυτό είναι το μόνο που χρειάζεσαι!


Το έχουμε πει από την άνοιξη ακόμα ότι το σουέντ jacket είναι αγαπημένο κομμάτι από το παρελθόν, που πρωταγωνιστεί στα all-day looks των trendsetters. Διαθέσιμο σε μια σειρά διαφορετικών στυλ και χρωμάτων, αυτή η τάση θα μας απασχολήσει πολύ από τώρα μέχρι και την άνοιξη του 2025.


Σε τελική ανάλυση, το σουέντ jacket είχε δυναμική εμφάνιση στη μόδα κάθε δεκαετία - από το patchwork style της δεκαετίας του '70 μέχρι τη λιτή σιλουέτα της δεκαετίας του '90 - και, σε αντίθεση με άλλα υφάσματα, έχει το πλεονέκτημα να αποκτά περισσότερη στυλιστική αξία μέσα στα χρόνια, αποτελώντας διαχρονικό κομμάτι της μόδας.


Style note: Να ξέρεις ότι γενικότερα το σουέτ ύφασμα είναι must για τους επόμενους μήνες, όχι μόνο σε jacket, αλλά και σε σακάκια, καμπαρντίνες, τσάντες, φούστες και μπότες.

Top choice

Suede sheepskin jacket, €510, UGG