Αυτά τα "άκομψα" αθλητικά από το 2010 θα πρωταγωνιστήσουν το φθινόπωρο

Η επιστροφή τους διχάζει τα it-girls

Shutterstock

Τα αθλητικά παπούτσια τα τελευταία χρόνια έχουν λάβει τη θέση που τους αξίζει στις all-day εμφανίσεις μας - και σωστά! Πολύχρωμα, μονόχρωμα, με slim σόλες ή slouchy δεν λείπουν από τις επιλογές μας. Ταιριάζουν το ίδιο καλά με παντελόνια όσο και με φορέματα ή φούστες, κάνοντας εύκολα δήλωση μόδας.

Το ερχόμενο φθινόπωρο, λοιπόν, μια σιλουέτα φαίνεται πως θα κάνει δυναμικό comeback, αφού έρχεται με φόρα από το μακρινό 2010 και θα πρωταγωνιστήσει στα looks μας. Κι αν το θεωρείς "άσχημο" ή άκομψο, δεν έχεις παρά να δεις πώς το φοράνε τα it-girls.

Αυτά τα "άκομψα" αθλητικά από το 2010 θα πρωταγωνιστήσουν το φθινόπωρο

Τα wedge sneakers είναι εδώ και θα μεταμορφώσυν τις φθινοπωρινές σου εμφανίσεις. Και πριν προλάβεις να σκεφτείς αρνητικά γι' αυτόμτο άκομψο αθλητικό, δεν έχεις παρά να θαυμάσεις τις εμφανίσεις των fashionistas. Είναι στην ουσία το ίδιο παπούτσι με λουράκια velcro, που φορούσε κάθε It Girl το 2012.

Η αισθητική "Indie sleaze" επιστρέφει με πλήρη ισχύ: Δείτε την αναβίωση των slept-in smoky eyes, των vintage φίλτρων στο Instagram και των biker jackets για απόδειξη. Κι αν η Kate Moss τα φόρεσε στο Glastonbury περίπου το 2008, μάλλον είναι ξανά trend.

Οι χοντρές σόλες στα sneakers είναι εδώ, ταυτόχρονα πρακτικές και μοντέρνες, όπως λέει η στυλίστρια Gia Knight . «Η αναβίωση του 2010 έχει να κάνει με το να θέλεις να είσαι άνετος αλλά και στη μόδα, φορώντας φόρμες που λειτουργούν το ίδιο καλά στη βόλατα σου το πρωί αλλά και στο κλαμπ».


Για την ιστορία, το 2011 η Isabel Marant κυκλοφόρησε το Bekett (φωτ. πάνω), ένα ψηλό sneaker με υπερβολική γλώσσα, λουριά velcro και ένα "κρυφό" τακούνι περίπου 3 εκατοστών. Σύντομα μια λίστα αναμονής έξι μηνών δημιουργήθηκε για τα συγκεκριμένα αθλητικά παπούτσια, που έγιναν η επιτομή του street style, με διασημότητες όπως η Gisele Bündchen και η Kim Kardashian να τα φοράνε. Η τελική σφραγίδα της τάσης; Μια εμφάνισή τους στο βιντεοκλίπ της Beyoncé "Love On Top" .


13 χρόνια μετά, γινόμαστε μάρτυρες της αναβίωσης του wedge sneaker. Ο σχεδιαστής Ottolinger, με έδρα το Βερολίνο, πρόσθεσε μια ογκώδη ανανέωση στη σόλα των sneakers για το φθινόπωρο του 2024.

Πώς θα φορέσεις το "άκομψο" αθλητικό

Αν και τα wedge sneakers συνδέονται με τη μόδα των αρχών της δεκαετίας του 2010, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα συνδυάσεις μόνο με στενό τζιν. Η ενσωμάτωσή τους με trending στοιχεία είναι ευκολότερη από ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς.


Η ανάμειξη με πιο θηλυκές λεπτομέρειες όπως μια πλισέ φούστα ή ένα μίνι φόρεμα με βολάν μπορεί να προσφέρει μια φρέσκια αντίθεση στην πιο αρρενωπή σιλουέτα του παπουτσιού. Εναλλακτικά, τα sneaker wedges σού δίνουν την ευκαιρία να παίξεις με τις αναλογίες: Μπορείς να φορέσεις τα ογκώδη sneakers με ένα φαρδύ τζιν και ένα basic top, για μια πιο αγορίστικη αντίληψη της τάσης.

@luvyute

Did it work?? #isabelmarant #wedgesneakers #fyp #fashiontiktok #targetaudience #vintage

♬ girls on film - sam ☆

Αν πάλι θέλεις να αναβιώσεις εξ ολοκλήρου την αισθητική της δεκαετίας του 2010, προτίμησε ένα "καυτό" σορτς και ένα μπλουζάκι με έξω τους ώμους. Μια ζώνη με καρφιά στη μέση θα αναδείξει τη Jenny Humphrey από το "Gossip girl" που κρύβεις μέσα σου!