10 τάσεις από τα 90s που θα φοράμε το φθινόπωρο

Η μόδα έχει τεράστια εμμονή με τη δεκαετία του 1990 και φέτος

Shutterstock

H μόδα είχε μια ατελείωτη εμμονή με τη δεκαετία του 1990 τα τελευταία χρόνια και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Οι χαρακτηριστικές εμφανίσεις των 90s αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για αμέτρητα fashion και beauty trends, από τα έντονα κόκκινα χείλη μέχρι την αναβίωση που βλέπουμε για το φθινόπωρο με τις περίφημες moto boots.

Από την grunge αίσθηση μέχρι τον high-glam μινιμαλισμό, αυτή η δεκαετία έχει πολλά να προσφέρει - γι' αυτό ακριβώς δεν μπορούμε να αντισταθούμε στις τάσεις της μόδας της δεκαετίας του '90 -10 για την ακρίβεια-, που έχουν μοντέρνες πινελιές και προσαρμόζονται στο 2024.

10 τάσεις από τα 90s που θα φοράμε το φθινόπωρο

Μπότες Stiletto


Υπάρχει μια αίγλη supermodel της δεκαετίας του '90 σε ένα ζευγάρι μπότες με λεπτό τακούνι, που θα φορέσουμε σε ζεστές-καφέ σιλουέτες αλλά και σε δέρμα φιδιού, δημιουργώντας μοντέρνρε εμφανίσεις.

Track pants


Τα κοντά αθλητικά σορτς του καλοκαιριού αποκτούν μια φθινοπωρινή γραμμή. Αναζήτησε παντελόνια φόρμας που είναι φαρδιά και σε ίσια γραμμή, για ένα στυλ που θα αναδείξει το chic athleisure. Ακόμα και με ψηλοτάκουνα, θα τραβηξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου.

Vintage φούστες


Η καρό φούστα προσαρόζεται στις σύγχρονες τάσεις, και συνδυάζεται με μοδάτα πουλόβερ και πουκάμισα, ενώ το μίντιμήκος της αλλά και η στενή γραμμή της στη μέση κολακεύουν τη σιλουέτα. Το μπορντό, το μπεζ αλλά και το κλασικό κόκκινο χρώμα είναι must-have.

Φαρδιές κορδέλες


Μια τάση που είχε μεγάλη άνοδο τις δεκαετίες του '60 και του '90, φτάνει στο σήμερα εξίσου κομψή και πρακτική. Μια φαρδιά κορδέλα είναι το αξεσουάρ που θα σου χαρίσει έξτρα στυλ και θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από τον αέρα.

Ballet tops


Πόσο βολικό μπλουζάκι για τη μεταβατική αυτή εποχή μεταξύ φθινοπώρου και χειμώνα. Ένα στραπλες τοπ συνδυάζεται με το ασορτί μπολερό του και φοριέται το ίσιο καλά με τζιν παντελόνι αλλά και με μια θηλυκή μίντι pencil φούστα.

Εμπριμέ μίντι φούστες


Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαρακτηριστικό της δεκαετίας του '90 από την Carrie Bradshaw να φορά μια σατέν φούστα. Οι εκδόσεις αυτής της δεκαετίας, ωστόσο, διαθέτουν μια ευρύτερη ποικιλία από funky prints—συμπεριλαμβανομένων μικροσκοπικών λουλουδιών και αφηρημένων σχεδίων—για να προσθέσουν περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτό το βασικό κομμάτι.

Denim on denim


Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Κοπεγχάγης είδαμε πολλές trendsetters να φοράνε το κλασικό (και άλλοτε αμφιλεγόμενο, από άποψη μόδας) denim on demin σύνολο. Αυτήν τη σεζόν συνδύασε το τζιν μπουφάν σου με μίντι και μίνι φούστες ή και wide-leg παντελόνια.

Kitten heels


Οι πιο κομψές γόβες της δεκαετίας του '90 πρωταγωνιστούν και αυτό το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τη vintage έμπνευση, προτίμησε ένα σχέδιο slingback με μυτερή μύτη, με λεπτά λουράκια και αγκράφες.

Grunge glam style


Αυτό το καλοκαίρι, το χαρακτηριστικό στυλ της Charli XCX μάς ταξιδεύει πίσω στο 1999. Για να το μεταφέρεις στην επόμενη σεζόν, επίλεξε grungy moto μπότες και "φθαρμένα" φανελάκια, καθώς και shoulder bags με αντίθεση, που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες.

Slip dress


Τα κομψά και αέρινα μάξι σατέν φορέματα παραμένουν ένα απαραίτητο κομμάτι και το φθινόπωρο. Προσφέρουν τόσες πολλές επιλογές styling για να ταιριάζουν σε διάφορες περιστάσεις, που δύσκολα θα το αποχωριστείς τη νέα σεζόν.