Με απόλυτη επιτυχία και με τη στήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος ολοκληρώθηκε το 2ο Cycladic Kids Festival

Μια γιορτή που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι!

Το Σαββατοκύριακο 21 & 22/9 είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε το ωδείο Αθηνών και να απολαύσουμε το 2ο Cycladic Kids Festival, που διοργανώθηκε από το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τη στήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος.

Σκοπός της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ήταν να χαρίσει στα παιδιά 2-18 ετών πρόσβαση στην τέχνη ενώ θα διευρύνει τους ορίζοντες τους. Ο σκοπός επετεύχθη σε ένα κλίμα γεμάτο δημιουργικότητα και χαρά!

Ο Β-οίκος της ζωής μας

Ο «Β-οίκος της ζωής μας», το πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων από την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε ευκαιρία το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τη φύση και τον άνθρωπο. Μέσα από τη στήριξη σπουδαίων εθελοντικών & περιβαλλοντικών δράσεων, αλλά και πολιτιστικών δρώμενων, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με όχημα το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, στοχεύει στην ισορροπημένη συμβίωση του ανθρώπου με τη φύση και στο σεβασμό απέναντι στο νερό, το πολυτιμότερο αγαθό της γης.

Να ζούμε, να αναπτυσσόμαστε και να επιχειρούμε πάντα με σεβασμό στο κοινό μας «σπίτι», τον πλανήτη μας, για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Επιπλέον, το πρόγραμμα «ο Β-οίκος της ζωής μας» δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα τέχνης και πολιτισμού και βοηθά στην υλοποίηση δράσεων που προάγουν τη δημιουργικότητα & τη συμμετοχή στην τέχνη και τον πολιτισμό -ειδικά όταν αυτές οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά.

Το 2o Cycladic Kids Festival

Κατά τη διάρκεια του 2ου Cycladic Kids Festival, που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος για δεύτερη χρονιά, τα παιδιά συμμετείχαν σε θεατρικές παραστάσεις, σε δραστηριότητες με μουσική, χορό & κινηματογράφο, καθώς και σε δημιουργικά εργαστήρια & εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι δράσεις αυτές έχουν τόσο επιμορφωτικό όσο και ψυχαγωγικό χαράκτηρα. Βοηθούν τα παιδιά να αναπτύσσονται και να εκφράζονται ελεύθερα, να αποκτούν κριτική σκέψη, να κοινωνικοποιούνται, να έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, και φυσικά να καλλιεργούνται αισθητικά και πνευματικά.

Στο φεστιβάλ τιμήθηκαν οι συμμετοχές και οι νικητές του 11ου Παιδικού Διαγωνισμού του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα «Σημερινές Ιστορίες Αγγείων», στον οποίο συμμετείχαν 12.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση ζωγραφικής έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να αποτυπώσουν, μέσα από το σχέδιο ενός αγγείου, εικόνες από την καθημερινή τους ζωή. Τα έργα των μικρών καλλιτεχνών ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι συμμετείχαν παιδιά από 4 έως 15 ετών. Οι συνολικοί επισκέπτες ήταν πάνω από 15.500 και το 2ο Cycladic Festival στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.