Βασίλης Κικίλιας: Η ανάρτηση του υπουργού για την θανατηφόρα πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων

Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες το βράδυ, 29/09 σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά στο Ξυλόκαστρο στην Κορινθία η οποία έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε μεγάλη περίμετρο λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές που έφταναν έως και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν από την αστυνομία δύο σοροί, οι οποίες ανήκουν σε δύο άνδρες, 35 και 40 χρονών. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Ανάστασιος Γκιόλης οι δύο άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Η ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Κορινθία

Λίγη ώρα μετά τη δυσάρεστη ανακοίνωση, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νέων ανθρώπων που έχασαν εχθές τη ζωή τους στη δασική πυρκαγιά της Κορινθίας. Για μια ακόμη φορά κάνω έκκληση προς τους πολίτες να υπακούν στα μηνύματα του 112. Να ακούνε τις οδηγίες των ενστόλων, πυροσβεστών και αστυνομικών. Οι δασικές πυρκαγιές είναι φοβερά επικίνδυνες όχι μόνο για περιουσίες αλλά και για τις ζωές των ανθρώπων», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε την ανάρτηση του:

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο άνδρες στους οποίους αναφέρθηκε ο Βασίλης Κικίλιας, πήραν τα μηχανάκια τους το βράδυ της Κυριακής και προχώρησαν προς το μαντρί ενός γνωστού τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας. Στον δρόμο μάλιστα, συνάντησαν πυροσβέστες οι οποίοι τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν η πυρκαγιά σε εξέλιξη. Ωστόσο, εκείνοι συνέχισαν κανονικά την πορεία τους, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Η τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει ότι στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν αυτή την ώρα 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.