Έκτακτο δελτίο καιρού: Που αναμένεται χαλάζι τις επόμενες ώρες - Μεγάλη προσοχή

Αλλάζει απίστευτα ο καιρός

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ραγδαία αναμένεται η επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα μάλιστα και με το επικαιροποιημένο δελτίο που εκδόθηκε πριν από λίγο, για σήμερα Τρίτη 20/8, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η κακοκαιρία έχει αρχίσει από εχθές να δείχνει τα δόντια της στο Ιόνιο, καθώς υπήρξαν σοβαρές καταστροφές στην Κέρκυρα. Ποιες περιοχές, ωστόσο, πρέπει να είναι σήμερα σε επιφυλακή;

Σήμερα Τρίτη (20-08-24) προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Στο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή της Λευκάδας και της Κεφαλονιάς), στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως ν. Αχαΐας - Ηλείας), τη Θεσσαλία και τις Σποράδες με εξασθένηση τη νύχτα.
  • Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης).
  • Τις βραδινές ώρες πιθανόν στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως ν. Φθιώτιδας) και της Εύβοιας.

Τι να περιμένετε αύριο 21/8

Αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία και κατά τόπους στο Αιγαίο, όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στην Κρήτη όπου και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.