Φωτιές στην Αττική: Κάηκε το σπίτι του ανθρώπου που κατηγορήθηκε για την πυρκαγιά στο Μάτι

Απίστευτο!

Έξι χρόνια μετά την πυρκαγιά στο Μάτι, όπου 104 συνάνθρωποί μας κάηκαν ζωντανοί, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την τραγωδία βάζοντας φωτιά σε ξερόχορτα της αυλής του, είδε το δικό του σπίτι και τους κόπους 30 χρόνων να καίγονται.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στο Νταού Πεντέλης το σπίτι του άνδρα που καταδικάστηκε ως υπαίτιος για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι πριν από έξι χρόνια, με την κάμερα του STAR και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Γύγο να βρίσκεται στο σημείο.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Πεντέλη: Ρεπόρτερ του STAR σώζει σκυλάκι από την πύρινη κόλαση

Τι δήλωσε για τις φωτιές στην Αττική

Ο άνδρας μίλησε στην κάμερα, σημειώνοντας ότι το σπίτι του βρισκόταν στην περιοχή και ότι κάηκε από την φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην Αττική. «Δεν έχω λόγια, δεν το περιμέναμε αυτό. Μας έδιωξε το 112. Είναι δικό μου αυτό το σπίτι, το είδα και είπα πως “πήρε φωτιά”», ανέφερε μεταξύ άλλων εμφανώς αναστατωμένος.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του STAR, ο άνδρας καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση πρωτόδικα και τώρα περιμένει το Εφετείο. Οι ρεπόρτερ μίλησαν και με γείτονές του, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν έδειξαν συμπόνοια απέναντί του. «Αυτός ο κύριος έβαλε φωτιά με 10 μποφόρ αέρα. Είχαμε ξυπνήσει μέσα στην φωτιά», «Από αυτόν ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε τόσους ανθρώπους», σημείωσαν στην κάμερα.