Φωτιά στο Νταού Πεντέλης: «Άκουγα τα ζώα μου να βελάζουν και να πεθαίνουν - Λιποθύμησα προσπαθώντας να σβήσω τη φωτιά»

«Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας», λέει κάτοικος της περιοχής

Εικόνες Αποκάλυψης αντικρίζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στη βορειοανατολική Αττική, με τα σπίτια τους και τους κόπους μίας ζωής να παραδίδονται στις φλόγες. Το απόγευμα της Κυριακής 11/8 ξέσπασε το πρώτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Βαρνάβα το οποίο, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στη μάχη έχουν ριχτεί και κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται, με κουβάδες στα χέρια και μάνικες. «Είμαστε στο έλεος του Θεού. Ούτε εναέριο, ούτε πυροσβεστικό, μόνος μου με τον γιο μου και δύο κουβάδες με νερό», καταγγέλλει στο Mega κτηνοτρόφος απ' το Νταού Πεντέλης, που είδε το βιος του να γίνεται στάχτη.

Δείτε επίσης: Φωτιά Πεντέλη: «Λυπάμαι που είμαι Έλληνας!», «Όλη νύχτα δεν έχουν στείλει ένα πυροσβεστικό» - Οργή και θλίψη από τους κατοίκους

Η συγκλονιστική μαρτυρία από τη φωτιά στο Νταού Πεντέλης

«Κάποια στιγμή λιποθύμησα. Όταν συνήλθα, μετά από ένα τέταρτο, άκουγα τα ζώα μου να βελάζουν και να πεθαίνουν, γύρω στις 9:30 το πρωί έγιναν αυτά. Πήγαν όλα στράφι. Θέλω να τονίσω, και να το ακούσουν οι μεγάλοι που μας κυβερνάνε, ότι είναι αδιανόητο να καίγονται οικισμοί και να μην υπάρχει πυροσβεστικό. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας», ανέφερε εμφανώς φορτισμένος ο κάτοικος του Νταού Πεντέλης.

Σημειώνεται ότι έχασε πάνω από 100 γίδια και πέντε τσομπανόσκυλα στις φλόγες, ανεξάρτητα από τις ζωοτροφές που είχε αποθηκεύσει. Δικαιολογημένα λέει ότι δεν έχει πια κουράγιο να μαζέψει τα καμένα ζώα του, τα οποία είχε σαν παιδιά του.