Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Κατέκτησε το χρυσό η intersex πυγμάχος και δηλώνει: «Είμαι μία γυναίκα όπως κάθε άλλη»

«Η τιμή μου παραμένει άθικτη»

Instagram/imane_khelif_10

Το τελευταίο διάστημα βρέθηκε στο επίκεντρο, και όχι με ευχάριστη αφορμή, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ «έκλεισε στόματα» και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, νικώντας με ομόφωνη απόφαση την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιανγκ Λιου από την Κίνα στην κατηγορία των 66 κιλών γυναικών.

Η 25χρονη αθλήτρια γιόρτασε με ενθουσιασμό αυτή τη μεγάλη διάκριση. Είναι η πρώτη γυναίκα από την Αλγερία που κατακτά χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην πυγμαχία και η πρώτη πυγμάχος από τη χώρα που πετυχαίνει αυτή τη διάκριση από το 1996. Πλήθος συμπατριωτών της συγκεντρώθηκε στο Court Philippe-Chatrier για να την υποστηρίξει στην προσπάθειά της να κατακτήσει το χρυσό.

«Aπό τα όνειρα στην πραγματικότητα, το ταξίδι είναι χρυσό. Είμαι περήφανη που βρίσκομαι στην κορυφή για τη χώρα μου και για όσους πίστεψαν σε εμένα. Ο αγώνας δεν σταματά, απλώς γίνεται πιο δυνατός», έγραψε στα προσωπικά της social media η χρυσή Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – Η intersex αθλήτρια, Ιμάνι Κελίφ απαντάει στον σάλο: «Πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια»

«Είμαι γυναίκα», δηλώνει μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ιμάνι Κελίφ

«Σχετικά με το αν έπρεπε να προκριθώ ή αν είμαι γυναίκα, έχω κάνει πολλές δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε η Κελίφ μετά τη νίκη της, «Είμαι γυναίκα, όπως κάθε άλλη. Γεννήθηκα γυναίκα, έζησα ως γυναίκα, αγωνίστηκα ως γυναίκα, και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι επικριτές μου είναι απλώς εχθροί της επιτυχίας μου. Μετά τις επιθέσεις που δέχτηκα, η νίκη μου έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία».

«Η τιμή μου παραμένει άθικτη», πρόσθεσε η Κελίφ. «Οι επιθέσεις που δέχτηκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν άσχημες και χωρίς νόημα, πλήττοντας την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Πιστεύω ότι πλέον η νοοτροπία των ανθρώπων έχει αλλάξει. Όσον αφορά την Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΙΒΑ), αγωνίζομαι υπό την αιγίδα της από το 2018. Με γνωρίζουν καλά, ξέρουν τις δυνατότητές μου και πώς έχω εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά τώρα με απορρίπτουν, χωρίς λόγο. Τους στέλνω ένα απλό μήνυμα: με αυτό το χρυσό μετάλλιο, η αξιοπρέπειά μου και η τιμή μου είναι πάνω από όλα».