Άλκης Κυνηγάκης: Ποιος είναι ο 26χρονος που κολύμπησε στον Σηκουάνα και βγήκε 10ς - «Εγώ το ήπια το νερό μια χαρά ήταν»

Δεν κατάφερε να κερδίσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου

Συνεχίζονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι με τον Άλκη Κυνηγάκη σήμερα Παρασκευή 9/8 να συμμετέχει στα 10 χιλιόμετρα της μαραθώνιας κολύμβησης ανδρών. O 26χρονος που τερμάτισε 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σήμερα βούτηξε στον Σηκουάνα και με χρόνο 1:52:37 τερμάτισε 10ος.

Ο 26χρονος γεννήθηκε στον Άλιμο με καταγωγή από τη Λήμνο και ξεκίνησε στα 5 του την κολύμβηση. Στην ανοιχτή θάλασσα πέρασε το 2018 στα 20 του χρόνια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 10 χλμ. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019 κατετάγη 13ος, ενώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2021 14ος.

Οι δηλώσεις του έκανε ο Κυνηγάκης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Ένιωσα πως είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου. Δουλέψαμε από τον Δεκέμβριο σοβαρά με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι 6 ή 7 μήνες, είναι 3 χρόνια τώρα προετοιμασίας. Στεναχωρήθηκα που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου, αναγκάστηκα να αλλάξω τόσους προπονητές σε μικρό χρονικό διάστημα. Να ευχαριστήσω τον Σπύρο Γιαννιώτη, στην ουσία ήταν ο μόνος άνθρωπος που έκατσε δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, έκανε τα πάντα για εμένα», είπε ο Άλκης Κυνηγάκης μετά τον αγώνα του στην κάμερα.

«Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, εμένα σφίξανε οι δρόμοι, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε αυτό το πράγμα. Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδωσα την ψυχή μου. Ξυπνούσα και σκεφτόμουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μετάλλιο δεν ήρθε, ότι ήρθε μπροστά μου πέρασα από μέσα του. Αν κάτσω να γράψω βιβλίο για αυτά τα τρία χρόνια, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει. Έχω χάσει τον εαυτό μου», είπε απογοητευμένος.

Και συμπλήρωσε: «Να είναι πιο κοντά στους αθλητές αυτοί που πρέπει να είναι και είναι αρμόδιοι, να τους αγαπήσουν περισσότερο. Όχι να τους βλέπουν σαν εχθρούς. Και στα άσχημα πρέπει να βρίσκουμε λύσεις και όχι να ρίχνουμε σφαλιάρες».

Σχετικά με το νερό του Σικουάνα που έχει σχολιαστεί αρνητικά για το γεγονός πως είναι μολυσμένο το νερό είπε: «Εγώ το ήπια το νερό μια χαρά ήταν. Αν πάθω τίποτα το έπαθα. Έχω γευτεί χειρότερα νερά στη ζωή μου. Ούτε από την πρώτη στιγμή δεν με ενόχλησε. Βλέπουμε τον Πύργο του Άιφελ από πίσω οπότε δεν με νοιάζει καν»