Εμμανουήλ Καραλής: Στο πάνθεον των Ολυμπιακών Αγώνων - Η στιγμή της απονομής του χάλκινου μεταλλίου

«Είχα πει στη μητέρα μου: “Θέλω να γίνω σπουδαίος αθλητής” και το κατάφερα»

Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέταξε σε νέα ύψη το βράδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου και πέτυχε την πιο σπουδαία διάκριση της καριέρας του μέχρι σήμερα. Ο Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ έφτασε στα 5.90μ. με αυτή την επίδοση να του χαρίζει το χάλκινο μετάλλιο.

Πριν από λίγη ώρα ήρθε και η στιγμή της απονομής. Ο Εμμανουήλ Καραλής φόρεσε στο λαιμό του το μετάλλιό του και χαμογελούσε διάπλατα, ενώ το δάγκωσε κιόλας, μην μπορώντας να πιστέψει αυτό που του συνέβαινε. Την απονομή έκανε ο θρυλικός Σεργκέι Μπούμπκα, ο οποίος και αποθέωσε τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Μόντο Ντουπλάντις.

Δείτε επίσης: Manolo: Η ηλικία, η καταγωγή, η δίδυμη αδερφή, η επιχείρηση & η μάχη με την κατάθλιψη - Ποιος είναι ο νεαρός για τον οποίο φωνάζει όλη η Ελλάδα

Οι δηλώσεις του Εμμανουήλ Καραλή μετά την απονομή

Μετά την απονομή του μεταλλίου ο Εμμανουήλ Καραλής παραχώρησε δηλώσεις, στις οποίες ανέφερε ότι ήταν μία στιγμή που ονειρευόταν πάντα. Παράλληλα αποκάλυψε ότι από χθες δεν έχει κοιμηθεί, καθώς προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

«Δεν έχω κοιμηθεί, έμεινα άυπνος, περίμενα πώς και πώς αυτή τη στιγμή. Σκεφτόμουν όλο τον αγώνα, πολλά πράγματα. Όταν ήμουν μικρός, από 12 χρονών που είδα για πρώτη φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχα πει στη μητέρα μου: “Θέλω να πάω κι εγώ, να γίνω σπουδαίος αθλητής”. Μετά από 15 χρόνια μπορώ να πω ότι είμαι σπουδαίος. Συνειδητοποιώ σιγά-σιγά τι έχω κάνει, τώρα που νιώθω το βάρος του μεταλλίου, νιώθω τι έχω καταφέρει. Αυτό που μου συνέβη θα το κρατάω για πάντα στη μνήμη μου», δήλωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στην κάμερα της ΕΡΤ και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Μίλτο Τεντόγλου