Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Λύγισε» η Εθνική Πόλο γυναικών, ηττήθηκε με 9-6 από την Αυστραλία

«Ζητάμε συγγνώμη που δεν κάναμε περήφανη τη χώρα μας»

Φωτογραφία: Νίκος Ζάγκας/Eurokinissi

Εκτός ημιτελικών έμεινε η Εθνική Πόλο γυναικών, που γνώρισε την ήττα με 9-6 από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αυστραλίας. Η επιθετική δυστοκία, σε συνδυασμό με ορισμένα λάθη στην άμυνα και κάποια παράπονα από τη διαιτησία κόστισαν στις Ελληνίδες που θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-8 στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε αργό τέμπο, με καμία από τις δύο ομάδες να μην πετυχαίνει κάποιο τέρμα για το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 8λεπτου. Το «ρόδι» έσπασαν τα «καγκουρό», και προηγήθηκαν με 3-0, ωστόσο ήταν άμεση η απάντηση και η ισοφάριση από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο οκτάλεπτο, όταν η Αυστραλία πήρε προβάδισμα με τέσσερα τέρματα (8-4) και το κράτησε μέχρι τέλους. Η Εθνική Ελλάδος πλησίασε τους δύο πόντους, αλλά ένα τέρμα από την πλευρά των Αυστραλών «σφράγισε το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Εκτός τελικού η Αριάδνη Αδαμοπούλου - «Είμαι στεναχωρημένη, προτεραιότητα έχει η υγεία μου»

Οι δηλώσεις της Εθνικής πόλο μετά την ήττα στους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Τα συναισθήματα είναι τόσο πολλά, δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά. Σίγουρα κολλήσαμε επιθετικά, σκοράραμε πολύ λίγο. Μας κόστισε αρκετά ότι δεν κρατήσαμε την άμυνά μας. Για όλες μας ήταν το παιχνίδι της ζωής μας. Δεν τα καταφέραμε και ζητάμε συγγνώμη που δεν κάναμε περήφανη τη χώρα μας, καθώς και ένα συγγνώμη από τους εαυτούς μας που τους αδικήσαμε αρκετά σε αυτό το τουρνουά. Ήμασταν σε κακή μέρα σήμερα και δυστυχώς το πληρώσαμε», δήλωσε η Αλεξάνδρα Ασημάκη στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Τα σφυρίγματα δεν μας βοηθούσαν, αλλά και έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι είχαμε τη δυνατότητα να ξαναμπούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια για την εμφάνισή τους. Δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμα, πρέπει να σταθούμε όσο καλύτερα μπορούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια. Ήταν βεβιασμένες οι επιλογές μας στην επίθεση», σημείωσε μεταξύ άλλων η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, που δεν έκρυψε τον εκνευρισμό της για ορισμένες αποφάσεις της διαιτησίας.