Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποσύρεται η μεικτή ομάδα του Βελγίου - Αθλήτρια προσβλήθηκε από το βακτήριο E. coli

Αποτέλεσμα της μόλυνσης στον Σηκουάνα

Φωτογραφία: Νίκος Ζάγκας/Eurokinissi

Η μεικτή ομάδα τριάθλου του Βελγίου απέσυρε τη συμμετοχή της από τον αγώνα της Δευτέρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς μία από τις αθλήτριές της, η Κλερ Μισέλ, προσβλήθηκε από το βακτήριο E. coli.

Η 35χρονη τριαθλήτρια, η οποία είχε αγωνιστεί στο τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα την προηγούμενη εβδομάδα, αρρώστησε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ολυμπιακής Επιτροπής του Βελγίου, η οποία εξέφρασε αμφιβολίες για τους χειρισμούς των διοργανωτών.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επέστρεψαν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας – Δαφνοστεφανομένοι στο αεροδρόμιο

Νοσοκομείο μετά τον αγώνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 η αθλήτρια του Βελγίου

Η Μισέλ τερμάτισε 38η στο ατομικό τρίαθλο γυναικών την Τετάρτη και επισκέφθηκε μια ιατρική κλινική την Κυριακή. Παρόλο που δεν συνδέθηκε άμεσα η ασθένειά της με τη διοργάνωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρά την ακύρωση προπονήσεων και την αναβολή του ανδρικού αγώνα λόγω μόλυνσης του ποταμού, οι Βέλγοι αξιωματούχοι παραμένουν ανήσυχοι.

Παρά την κατάσταση, το Παρίσι 2024 και το World Triathlon ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής ότι το μικτό τρίαθλο σκυταλοδρομίας θα διεξαχθεί κανονικά τη Δευτέρα, παρά τα αιτήματα πολλών ομάδων για αναβολή του αγώνα.

Είχαν δαπανήσει 1,4 δις για τον καθαρισμό του Σηκουάνα

Σημειώνεται ότι, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων ο δήμος του Παρισιού είχε δαπανήσει 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ για τον καθαρισμό του Σηκουάνα, με στόχο να πραγματοποιηθούν εκεί ορισμένα αθλήματα πισίνας. Ωστόσο οι πρόσφατες βροχοπτώσεις υπερφόρτωσαν τους υπονόμους της πόλης, αυξάνοντας τα επίπεδα μόλυνσης.

Σε ανακοίνωσή της, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Βελγίου εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αντληθούν διδάγματα για μελλοντικούς αγώνες τριάθλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζοντας την ανάγκη για σαφήνεια στις ημέρες προπόνησης, τις ημέρες του αγώνα και τη μορφή του αγώνα, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει αβεβαιότητα για τους αθλητές και τους υποστηρικτές τους.

Οι αξιωματούχοι του World Triathlon και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δεν απάντησαν άμεσα στα αιτήματα για σχολιασμό της κατάστασης. Παρόλο που οι αγωνιζόμενοι είχαν εκφράσει ανησυχίες για την ποιότητα του νερού, τελικά έδωσαν προτεραιότητα στην ταχύτητα του ρεύματος του ποταμού.

Αν και τα τελευταία αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν βελτίωση της ποιότητας του νερού, οι αθλητές παρέμειναν επιφυλακτικοί, με αρκετούς να αστειεύονται για την κατάσταση. Ωστόσο, οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι τα επίπεδα ποιότητας του νερού ήταν εντός των αποδεκτών ορίων για τη διεξαγωγή του αγώνα.