Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επέστρεψαν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας – Δαφνοστεφανομένοι στο αεροδρόμιο

Έγραψαν ιστορία τα δύο πληρώματα

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi

Μετά από μία εκπληκτική πορεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που τους χάρισε το χάλκινο μετάλλιο, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, ο Πέτρος Γκαϊδατζής, η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού επέστρεψαν από το Παρίσι.

Τέσσερα μετάλλια συνολικά στις αποσκευές της ελληνικής αποστολής της κωπηλασίας, με αυτή την επίδοση να συνεχίζει την «παράδοση» που έχει η Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα, καθώς η Ελλάδα έχει κατακτήσει άλλα τέσσερα μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε επίσης: Κατερίνα Στεφανίδη – Ξαναχτυπά μετά το ξέσπασμα για την παγκόσμια ομοσπονδία και τις 20 αθλήτριες στον τελικό του επί κοντώ

Υποδοχή ηρώων στους Ολυμπιονίκες απ' το Παρίσι

Την αρχή έκαναν οι Πέτρος Γκαϊδατζής και Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Με έναν σπουδαίο αγώνα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών κατέκτησαν την τρίτη θέση και μαζί το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi

Ξεκίνησαν εξαιρετικά και μετά τα 400 μέτρα πέρασαν στην πρώτη θέση της κούρσας. Έχοντας απίστευτα σταθερό ρυθμό διατήρησαν το πολύ μικρό προβάδισμα από τους Ιταλούς φτάνοντας πρώτοι και στα χίλια μέτρα. Εκεί όμως οι Ιρλανδοί και οι Ιταλοί έκαναν την επίθεση τους περνώντας μπροστά με το ελληνικό πλήρωμα να μένει στην τρίτη θέση.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi

Λίγη ώρα μετά την ίδια ημέρα ήρθε άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο από τη Ζωή Φίτσιου και τη Μιλένα Κοντού. Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες, χάρισαν στην Ελλάδα το 4ο κατά σειρά μετάλλιο στο Παρίσι και το 6o Ολυμπιακό μετάλλιο στην ελληνική κωπηλασία.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi

Οι τέσσερις Ολυμπιονίκες επέστρεψαν στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας (5/8) και έπεσαν στις αγκαλιές συγγενών και φίλων ενώ μαζί τους γύρισε φυσικά ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2020 και 6ος το 2024 Στέφανος Ντούσκος και τα άλλα μέλη της αποστολής.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi

Στο αεροδρόμιο βρισκόταν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης για να υποδεχτεί τους Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας.

Φωτογραφία: Στέλιος Στεφάνου/Eurokinissi