Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό ο Μίλτος Τεντογλου - «Αυτά που λένε νομίζω είναι... παπατζιλίκια»

«Ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ποιος είναι το φαβορί και με ένα μόνο άλμα πέρασε στον τελικό του μήκους με άνεση. Με την πρώτη μόνο προσπάθεια στα 8,32 μ. έκανε επίδειξη δύναμης, αφού στο μήκος το όριο για την πρόκριση είναι στα 8,15 μ. Τώρα μένει να δούμε τι θα γίνει στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 21:15.

Αμέσως μετά την επιτυχία του, ο Μίλτος παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα όπου δήλωσε πως εάν τον ευνοούσε ο καιρός θα μπορούσε να κάνει παραπάνω.

Οι δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου μετά την πρόκριση του

«Το στάδιο είναι πολύ καλό. Είχε λίγο κρύο για μένα. Έλληνες είμαστε, έχει πολλή ζέστη στην Ελλάδα. Είχε και αντίθετο άνεμο. Εντάξει, για μένα δεν ήταν κάτι να κάνω 8,15μ. και 8,30μ. Μπορώ να πηδήξω πάρα πολύ παραπάνω, ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια. Θα δούμε σε δύο μέρες», ανέφερε αρχικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

«Αυτά που λένε για το 2%, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει, νομίζω είναι.... Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια που έχουν τσιμέντο και από πάνω σκληρό ταρτάν. Μοιάζει με αυτό του Τόκιο, απλά είναι σε άλλο χρόνο. Νιώθω καλύτερα σε τέτοιου είδους στάδια, γιατί τρέχω καλύτερα, πατάω καλύτερα, έχω καλύτερη επαφή με το έδαφος», συμπλήρωσε.

Ενώ, όπως ολοκλήρωσε «Εάν με ευνοούσε λίγο ο καιρός, θα μπορούσα και λίγο παραπάνω. Για να κάνεις ρεκόρ, πρέπει να σε ευνοούν λίγο οι συνθήκες, δεν κάνεις έτσι εύκολα. Αλλά μπορώ να κάνω ρεκόρ».

Δείτε επίσης: Το ιαπωνικό μοσχάρι που τρώει o Μίλτος Τεντόγλου και κοστίζει 200 ευρώ το κιλό – Ο πατέρας του Ολυμπιονίκη αποκαλύπτει