Απόστολος Χρήστου - Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Σε τρεις μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο»

Ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής με μετάλλιο

Φωτογραφία: Αχιλλέας Χήρας/Pool

Μεγάλες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό από τον Απόστολο Χρήστου, που δεν τα παράτησε. Ο αθλητής δεν είχε κρύψει την (δικαιολογημένη) απογοήτευσή του για την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου στα 100μ. ύπτιο και με μία εκπληκτική ρελάνς κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τελικό των 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση στο Παρίσι.

Ο Έλληνας κολυμβητής πήρε προβάδισμα από νωρίς, αλλά ήταν εμφανές πως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό. Το προβάδισμα που πήρε ήταν αρκετό, ωστόσο, για να χαρίσει τη δεύτερη θέση στον Απόστολο Χρήστου, με τον Ούγγρο Χούμπερτ Κος (φαβορί στον αγώνα) να κατακτά το χρυσό.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Έχασε το μετάλλιο για 2 εκατοστά ο Απόστολος Χρήστου: «Στεναχωρέθηκα γιατί ήμουν πολύ κοντά»

Με χρόνο 1.54.82 φέρνει το ασημένιο μετάλλιο στην Ελλάδα, το δεύτερο για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μετά από εκείνο του Θοδωρή Τσελίδη. Ο Απόστολος Χρήστου κατάφερε μία ιστορική επιτυχία, καθώς πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο σε αγώνισμα πισίνας από το 1896, στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης ιστορίας.

Συγκινημένος στις δηλώσεις του ο Απόστολος Χρήστου μετά την ιστορική νίκη του

«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει. Πραγματικά δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Είναι απίστευτο, σε τρεις μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο. Τεράστια η ανατροπή στα συναισθήματά μου. Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο, εκβίασα τη θέση. Ήμουν μπροστά καθ' όλη τη διάρκεια της κούρσας, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα κερδίσει πολύ έδαφος στα πρώτα 150μ. και κατάφερα να πάρω το μετάλλιο», δήλωσε ο Απόστολος Χρήστου στην ΕΡΤ εμφανώς συγκινημένος μετά την ιστορική νίκη του.