Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρόκριση για τα παλικάρια της Εθνικής πόλο ανδρών – Κατατρόπωσαν και τις ΗΠΑ

Βγήκαν νικητές στην «τιτανομαχία»

Ντέρμπι κορυφής, με την Ελλάδα να βγαίνει νικήτρια και να περνάει με χαρακτηριστική άνεση από έναν όμιλο που μόνο εύκολος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η εθνική πόλο ανδρών προκρίθηκε στα προημιτελικά με 3/3 και μία εκπληκτική εμφάνιση που αφήνει πολλές ελπίδες για μετάλλιο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα παλικάρια του Θοδωρή Βλάχου έδειξαν χαρακτήρα και «βύθισαν» τις ΗΠΑ με 13-11, που πάλεψαν επίσης από την αρχή μέχρι το τέλος. Η Εθνική, πλέον, βρίσκεται στους 8 βαθμούς στον όμιλό της, έχοντας χάσει έναν μόλις από το Μαυροβούνιο, αφού ο αγώνας εκείνος είχε πάει στα πέναλτι.

«Καθάρισε» ο αρχηγός Φουντούλης στο ματς της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Οι Αμερικανοί απείλησαν αρχικά, ωστόσο η Ελλάδα έδειξε ψυχραιμία και πήρε σταδιακά το προβάδισμα μετά το πρώτο οκτάλεπτο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε λύσεις στην επίθεση από τον Αργυρόπουλο, που ήταν σε μεγάλη μέρα και προσέφερε τα μέγιστα. Με προβάδισμα τριών γκολ στην τέταρτη περίοδο, έθεσε ισχυρές βάσεις νίκης.

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, με τον αρχηγό της Εθνικής πόλο, Γιάννη Φουντούλη να σημειώνει ένα παλικαρίσιο γκολ και να «τελειώνει» εκεί την αναμέτρηση. Εκπληκτική εμφάνιση επίσης από τον τερματοφύλακα Μάνο Ζερδεβά που τελείωσε το ματς με 16 αποκρούσεις.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 7-6, 11-9, 13-11

Η Ελλάδα αγωνίζεται ξανά το Σάββατο (3/08) ενάντια στην πρωταθλήτρια κόσμου Κροατία, για να «κλειδώσει» και την πρώτη θέση στον όμιλο.