Ολυμπιακοί Αγώνες: Η θέση που κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ βάδην γυναικών

«Σίγουρα φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

Με την σημαία στην αγκαλιά της τερμάτισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20χλμ βάδην γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρωταθλήτρια του βάδην, η οποία έχει αξιοσημείωτες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, με σημαντικότερες την ανάδειξή της σε χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 στα 20 χλμ και τα 35 χλμ βάδην και σε χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2023 στα 35 χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Βουδαπέστης, θεωρείται ως η καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών.

Η θέση που πήρε η Ντρισμπιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κινέζα, Τζιαγιού Γιανγκ, κάνοντας την απόσταση σε μία ώρα 25 λεπτά και 54 εκατοστά. Το αργυρό η Ισπανίδα, Μαρία Πέρεθ και το χάλκινο, η Αυστραλή, Τζέμινα Μόνταγκ. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που ήταν και η σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τερμάτισε 22η με χρόνο 1:31:33, στο +5:39 από την πρώτη Γιανγκ.

Αμέσως μετά τον τερματισμό φανερά συγκινημένη για την δεύτερη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς, δήλωσε «Είμαι συγκινημένη. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κλαίω τις τελευταίες δύο μέρες. Δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά χαίρομαι για την επίδοσή μου με τα δεδομένα της φετινής χρονιάς. Όταν ένας αθλητής έχει προβλήματα με το σώμα του έχει προβλήματα και με το μυαλό του. Ήμουν λίγο μπερδεμένη. Δούλεψα μεθοδικά και σήμερα έκανα μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον Τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων»

Ενώ ανακοίνωσε πως: «Μου αφήνει κάτι γλυκό όλη μου η εμπειρία. Δεν έχω κάποια άσχημη στιγμή να θυμάμαι. Οπότε σίγουρα φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Έχω να θυμάμαι μόνο ωραία πράγματα. Αυτός ο ανταγωνισμός, ο εσωτερικός, που βγαίνεις από εδώ και είσαι αγκαλιά με τις συναθλήτριες. Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω... Ευχαριστώ για τη στήριξη και όσους με σκεφτόντουσαν όλο αυτό το διάστημα».

Δείτε επίσης: Ποια είναι η αθλήτρια, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη - Η ηλικία, ο σύζυγος και το... τσιπουράδικο