Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα - «Χάλκινος» ο Θοδωρής Τσελίδης!

«Είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου», δήλωσε

Φωτογραφία: Αντώνης Νικολόπουλος/Eurokinissi

Τα έδωσε όλα ο Θοδωρής Τσελίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι και με μόλις μία ήττα σε πέντε αγώνες, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και τρίτο στην ιστορία της χώρας στο τζούντο. Στον τελικό των ρεπεσάζ στα 90κ., ο Έλληνας τζουντόκα νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσαχλισβίλι.

Προηγήθηκε μία εκπληκτική πορεία, όπου ο Θοδωρής Τσελίδης απέκλεισε τον δεύτερο κορυφαίο αθλητή του κόσμου στην κατηγορία του, τον Σέρβο Νεμάνια Μαζντόφ, που ήταν μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν τα κατάφερε όμως και απέναντι στον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού, αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Θοδωρής Τσελίδης απέκλεισε τον δεύτερο καλύτερο αθλητή του κόσμου στο τζούντο

«Γίγαντας» Τσελίδης με μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τις προηγούμενες ώρες ο Θοδωρής Τσελίδης απέκλεισε τον Αράμ Γκριγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 10-0 στο Golden Score του ρεπεσάζ και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό. Εκεί τον περίμενε ο Τριστάνι Μοσαχλισβίλι, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη (πλέον) να παίρνει εξαρχής πρωτοβουλία στον αγώνα και να φέρνει πίσω το μετάλλιο.

«Χαίρομαι που μπόρεσα να κρατήσω το λόγο μου. Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, είναι η πιο χαρούμενη μέρα της ζωής μου. Σκεφτόμουν κάτι καλύτερο, αλλά ό,τι έγινε, έγινε. Είναι το πρώτο μετάλλιο και χαίρομαι πολύ. Είμαι χαρούμενος για την πατρίδα μας», δήλωσε μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Θοδωρής Τσελίδης.