Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πήραν τη νίκη οι Έλληνες τιτάνες του πόλο – Φινάλε γκραν γκινιόλ με το Μαυροβούνιο

Το ματς κρίθηκε στα πέναλτι

Η Εθνική ομάδα πόλο κατάφερε να περάσει τον «σκόπελο» απ' το Μαυροβούνιο και με δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες βρίσκεται ήδη στη φάση των νοκ άουτ! Παρά τις αρχικές δυσκολίες, οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν χαρακτήρα πρωταθλητή και πως έχουν έρθει αποφασισμένοι στο Παρίσι για το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με ανατροπή στο φινάλε έφτασαν στο 12-12 και πήραν τη νίκη με 17-16 στα πέναλτι.

Στα επόμενα ματς με Ιταλία, Κροατία και ΗΠΑ η Εθνική ομάδα πόλο συνεχίζει να ψάχνει επιπλέον νίκες για να εξασφαλίσει καλύτερη θέση στα νοκ άουτ των Ολυμπιακών Αγώνων. Παρότι βρίσκονται στην επόμενη φάση, οι Έλληνες διεθνείς δεν επαναπαύονται, κάτι που ήταν προφανές για όσους παρακολούθησαν την προσπάθεια τους τις τελευταίες ώρες.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στο νοσοκομείο ο Νικ Καλάθης μετά τον αγώνα της Εθνικής με την Ισπανία

Θρίλερ με αίσιο τέλος για την Εθνική πόλο στα πέναλτι

Η Ελλάδα έκανε κακό ξεκίνημα και δεν «έχτισε» πάνω στο πρώτο γκολ του Γενηδούνια. Συγκεκριμένα απ' το πρώτο 8λεπτο βρέθηκε να χάνει, μέχρι το τέλος όταν ισοφάρισε δύο φορές και έφτασε στην τελική ανατροπή. Ο Βασίλιε Ράντοβιτς στα δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη διαμόρφωσε το 12-12 και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο πέναλτι, όπου ο Τζούρτζιτς «σημάδεψε» το δοκάρι. Στη συνέχεια οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν απόλυτα εύστοχοι (παρότι οι προπονητές άλλαξαν τερματοφύλακες μετά την τρίτη σειρά εκτελέσεων) και η εύστοχη εκτέλεση του Αργυρόπουλου έδωσε στην εθνική τη νίκη.

Αναλυτικά τα οκτάλεπτα: 4-2, 7-5, 9-8, 12-12, 16-17 (4-5 στα πέναλτι).