Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στο νοσοκομείο ο Νικ Καλάθης μετά τον αγώνα της Εθνικής με την Ισπανία

Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Έλληνας διεθνής

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν σταματούν τα εμπόδια για την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, καθώς λίγη ώρα μετά την ήττα της από την Ισπανία για τον δεύτερο αγώνα των ομίλων στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, μία νέα δυσάρεστη είδηση αναστάτωσε τους Έλληνες διεθνείς. Σύμφωνα με ενημέρωση της Ομοσπονδίας, ο Νικ Καλάθης δέχθηκε αγκωνιά στα πλευρά η οποία του προκάλεσε δυσφορία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς σε έλεγχο που του έγινε δεν φάνηκε εστία κατάγματος. Ο Έλληνας γκαρντ, ωστόσο, βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση ενόψει του αγώνα με την Αυστραλία. Μετά τη νίκη του Καναδά επί των Αυστραλών, η Εθνική Ομάδα μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση των Ολυμπιακών αγώνων, αρκεί να νικήσει την επόμενη αναμέτρηση.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 – «Λύγισε» η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ απέναντι στην Ισπανία

Η ανακοίνωσή της ΕΟΚ για τον Νικ Καλάθη

«Ο Νικ Καλάθης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο μετά τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία, λόγω έντονου πόντου στα δεξιά πλευρά, μετά από αγκωνιά που δέχτηκε στη διάρκεια του αγώνα.

Ο παρακλινικός έλεγχος που έγινε, με ακτινογραφία και υπέρηχο, ήταν αρνητικός για εμφανή εστία κατάγματος και έδειξε κάκωση στα μαλακά μόρια και ενδιάμεσα στα τελευταία πλευρά. Ο Καλάθης ακολουθεί ήδη παυσίπονη αγωγή και είναι υπό ιατρική παρακολούθηση».