Δώρα Γκουντούρα: Ποια είναι η ξιφομάχος που έκανε χαμό στα social media με τον άδικο αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Όλη η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της

AΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Η Δώρα Γκουντουρά στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας, έκανε σπουδαίο αγώνα κόντρα στο Νο3 του ταμπλό, τη Μανόν Απιτί Μπρουνέ, αλλά ηττήθηκε με 15-13. Στο φινάλε ωστόσο ο προπονητής της κινήθηκε έξαλλος προς τον διαιτητή.

Στο εις βάρος της 14-13, η Δώρα κέρδισε έναν ξεκάθαρο πόντο, όπως φάνηκε στο ριπλέι, αλλά ο διαιτητής βλέποντας στο VAR αποφάσισε να δώσει επανάληψη, κάνοντας έξαλλο τον προπονητή της, που φώναζε "ντροπή σας" στον διαιτητή. Αντί να γίνει το 14-14 και να κριθεί στον επόμενο πόντο η πρόκριση, η Γαλλίδα πήρε τον επόμενο και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Έξαλλος όμως δεν έγινε μόνο ο διαιτητής της αλλά και γενικά όλοι οι Έλληνες και μη που παρακολούθησαν τον αγώνα της Δευτέρας 29/7.

Η Δώρα Γκουντουρά αμέσως μετά τον αγώνα και κάνοντας δηλώσεις στις κάμερες ξέσπασε σε κλάματα. «Η Γαλλίδα είναι μία πολύ καλή αθλήτρια. Αλλά, έχω κάποιες ενστάσεις για τα χτυπήματα, αλλά δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ως δικαιολογία τη διαιτησία. Η δικαιολογία για τη διαιτησία είναι για τους αδύναμους. Όταν ηρεμήσω, θα το δω πιο καθαρά. Αλλά, πιστεύω ότι ήταν για 14-14 και να κριθεί στον πόντο. Δεν είναι στεναχώρια είναι συγκίνηση. Το μετάλλιο δεν είναι σήμερα, το μετάλλιο είναι στην προπόνηση, που πρέπει να μπαίνεις, να παλεύεις με Θεούς και δαίμονες. Συνεχίζουμε», είπε.

Δείτε επίσης: Η σύζυγός του σήκωσε πανό στις κερκίδες και του ανακοίνωσε το φύλο του μωρού τους - Συγκίνηση στην απονομή χάλκινου νικητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ποια είναι όμως η Δώρα Γκουντούρα


Η Δώρα (Θεοδώρα) Γκουντούρα (14 Μαρτίου 1997) είναι Ελληνίδα ξιφομάχος στο αγώνισμα της σπάθης. Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει χάλκινα μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, χρυσό μετάλλιο σε Γκραν Πρι, ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, χάλκινο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όπως και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες και έχει αναδειχτεί επανειλημμένα πρωταθλήτρια Ελλάδας. Έχει φτάσει μέχρι το Νο 3 της Παγκόσμιας Κατάταξης στην σπάθη γυναικών.

Προκρίθηκε και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου κατέλαβε την 21η θέση.

Συμμετέχει επίσης στην εθνική ομάδα σπάθης γυναικών, με την οποία έχει λάβει την 6η θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ ελληνική ομάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση, την 7η θέση στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες, και την 8η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Σε συλλογικό επίπεδο υπήρξε αθλήτρια της ΑΕΚ και πλέον είναι αθλήτρια του Α.Ο. Αρίστων Παιανίας.