Κατέθεταν τρεις ώρες για την Μαλένα και την Ίριδα - Εξελίξεις με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας

Ένα βήμα πιο κοντά στην λύση της υπόθεσης

Την ώρα που πλησιάζει η ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ενώπιων της δικαιοσύνης για να καταθέσει ξανά, με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζονται και οι καταθέσεις στο γραφείο της 35ης τακτικής ανακρίτριας Ευγενίας Τζωρτζάτου, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τρεις ώρες η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα και ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, κατέθεταν καθώς οποίοι κλήθηκαν ως μάρτυρες στην υπόθεση θανάτου των δύο κοριτσιών, της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Πάτρας

Η Χρ. Τσάκωνα είναι εκείνη η οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Μαλένας, χωρίς να έχει εντοπίσει ευρήματα ή άλλα στοιχεία που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια. O Χρ. Ευτυχιάδης έχει κάνει γνωμάτευση στο πλαίσιο της νέας ιατροδικαστικής έκθεσης που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος των δύο παιδιών ήταν ασφυκτικός.

Η έκθεση αυτή, μαζί με άλλα στοιχεία και μαρτυρίες που τέθηκαν υπ' όψιν της Εισαγγελίας, οδήγησαν στην άσκηση νέας ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Πισπιρίγκου απαντά στον Παπαδόπουλο για την αντικατάστασή του

Μετά την ανακοίνωση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ότι συνήγορος υπεράσπισής της αναλαμβάνει πλέον ο Αλέξης Κούγιας, πολλές είναι οι επιστολές που έχουν δημοσιευτεί από όλες τις πλευρές για αυτή την ραγδαία εξέλιξη. Με νέα της επιστολή η κατηγορούμενη για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της στην Πάτρα, θέλησε να ευχαριστήσει τον πρώην δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο και να του εξηγήσει τους λόγους που οδηγήθηκε στην αντικατάστασή του.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και η δική του επιστολή προς τα μέσα με την οποία ξεκαθαρίζει πως ήταν κοινή απόφαση η λύση της συνεργασίας τους, ωστόσο δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί καθώς υπήρχε μεγάλη διαφωνία σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή, αλλά και το ύφος της διατύπωσης των υπερασπιστικών ισχυρισμών.

Αναφέρει λοιπόν από τις φυλακές η κατηγορούμενη:

«Αγαπητέ Όθωνα δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου το πόσο πολύ με στήριξες από την πρώτη στιγμή της δικαστικής τραγωδίας, την οποία αντιμετωπίζω και πόσο υπεράνθρωπα αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου. Είσαι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και ένας ικανότατος και έντιμος δικηγόρος.

Η απόφαση για την επιλογή του συναδέλφου σου κ. Κούγια για να με υπερασπιστεί ήταν κυρίως της οικογενείας μου, η οποία και με στηρίζει οικονομικά και στην οποία κι εγώ συμφώνησα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πόσο μου συμπαραστάθηκες σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές και πόσο αγωνίστηκες για να αποδείξεις την αθωότητά μου. Θα σου είμαι ευγνώμων για όλη μου τη ζωή».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Τραγωδία Πάτρα: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τραγωδία Πάτρα: ''Δεν συνάντησα ποτέ τόσες αντιφατικές...'' - Τα πρώτα λόγια του Κούγια ως συνήγορος της Πισπιρίγκου