Μην τα ποτίζεις ποτέ βράδυ: 3 μυστικά για να μην μαραθούν τα φυτά σου τώρα το καλοκαίρι

Αν έχεις κήπο πρέπει να τα γνωρίζεις

Unsplash.com

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι δύσκολη περίοδος για τα φυτά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αυξημένης ζήτησης για νερό. Με τους παρακάτω 3 τρόπους, λοιπόν, μπορείς να διατηρήσεις τα φυτά σου υγιή και ακμαία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, απολαμβάνοντας έναν όμορφο και πράσινο κήπο.

Καλοκαίρι, φυτά και μυστικά

Σωστό Πότισμα

Δείτε επίσης: Γλώσσα της πεθεράς, Κρίνο της Ειρήνης: Αυτά είναι τα 10 πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου

Βάθος και Συχνότητα

  • Πότισμα το πρωί: Πότισε τα φυτά νωρίς το πρωί, ώστε να έχουν αρκετό νερό για να αντέξουν τη ζέστη της ημέρας.
  • Βάθος ποτίσματος: Φρόντισε το νερό να φτάνει βαθιά στο έδαφος για να αναπτύσσονται οι ρίζες πιο αποτελεσματικά. Το επιφανειακό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε επιφανειακές ρίζες που είναι πιο επιρρεπείς στη ζέστη.

Τεχνικές ποτίσματος

  • Σταλαγματίες και αυτόματο πότισμα: Οι σταλαγματίες είναι ιδανικές γιατί παρέχουν το νερό αργά και σταθερά απευθείας στις ρίζες, μειώνοντας την απώλεια νερού από εξάτμιση.
  • Συχνότητα: Ανάλογα με τον τύπο των φυτών, πότιζε συχνά αλλά χωρίς υπερβολές. Τα φυτά με βαθύτερο ριζικό σύστημα μπορεί να χρειάζονται λιγότερο συχνό πότισμα από αυτά με ρηχές ρίζες.

Σκίαση και Προστασία από τον Ήλιο

Δείτε επίσης: Πρόσεχε λιγάκι: 6 λάθη που κάνουν όλοι κάθε καλοκαίρι και ουσιαστικά «σκοτώνουν» τα φυτά τους

Unsplash.com

Δείτε επίσης: To φυτό που αντέχει στις ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού - Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι φέρει καλοτυχία και "εξαφανίζει" την ένταση

  • Σκίαση: Χρησιμοποίησε δίχτυα σκίασης ή τοποθέτησε τα φυτά σε σημεία με φυσική σκιά, ειδικά κατά τις μεσημεριανές ώρες που ο ήλιος είναι πιο έντονος.
  • Κάλυψη εδάφους: Κάλυψε το έδαφος γύρω από τα φυτά με οργανικό υλικό όπως άχυρο, φύλλα ή κομμένο γρασίδι. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους και στην προστασία των ριζών από την άμεση έκθεση στη θερμότητα.

Κατάλληλη Λίπανση και Φροντίδα

  • Λίπανση: Χρησιμοποίησε λιπάσματα με αργή αποδέσμευση για να διασφαλίσεις ότι τα φυτά λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά σταδιακά και συνεχόμενα.
  • Απομάκρυνση ζιζανίων: Τα ζιζάνια ανταγωνίζονται τα φυτά για νερό και θρεπτικά συστατικά. Φρόντισε να τα απομακρύνεις τακτικά.
  • Έλεγχος για παράσιτα: Τα παράσιτα μπορεί να είναι πιο ενεργά το καλοκαίρι. Παρακολούθησε τα φυτά για σημάδια προσβολής και αν χρειαστεί, λάβε μέτρα προστασίας.