Το κόλπο για να αφαιρέσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα λευκά σεντόνια

Η "γκουρού" της καθαριότητας Ann Russell μοιράζεται τα μυστικά της

Shutterstock

Η "γκουρού" της καθαριότητας Ann Russell μοιράστηκε τις συμβουλές της για να απαλλαγείς από τους κίτρινους λεκέδες στα λευκά σεντόνια, που μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες. Οι κίτρινοι λεκέδες στα λευκά σεντόνια προκαλούνται συχνά από τον ιδρώτα, τα έλαια σώματος, τα προϊόντα περιποίησης δέρματος, το σάλιο, το λανθασμένο πλύσιμο και το ξεθώριασμα των υφασμάτων.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα υπολείμματα συσσωρεύονται, οδηγώντας σε αποχρωματισμό που είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρείς κι εσύ κιτρινίλες στα λευκά σου σεντόνια, παρόλο που μόλις τα έχεις στρώσει, φρεσκοπλυμένα και αρωματισμένα στο σπίτι σου.

Αυτό είναι το viral κόλπο για να αφαιρέσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα λευκά σεντόνια

Η ειδικός σε θέματα καθαριότητας Ann Russell, γνωστή για το ότι μοιράζεται συμβουλές καθαρισμού του σπιτιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε στην Rebecca Pearl, που αναρωτήθηκε για τους κίτρινους λεκέδες στα λευκά σεντόνια της.

Σε ένα βίντεο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 416.000 likes στο Tik Tok, η Russell, συγγραφέας του "How to Clean Everything", εξήγησε πώς να μπορούμε να αφαιρέσουμε αποτελεσματικά αυτούς τους επίμονους λεκέδες.

@annrussell03

@Becca Pearl

♬ original sound - Ann Russell She/Her

"Ας ελπίσουμε ότι δεν χρησιμοποίησες χλώριο", απαντάει εξ αρχής η Ann, "Το λευκαντικό με χλώριο -η κλασική χλωρίνη, δηλαδή- δεν κάνει πολλά για τους κίτρινους λεκέδες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ενισχυτικό πλυσίματος χωρίς χλώριο".

Συμβουλεύει αγοράσεις μία Oxi Action σκόνη ως ενισχυτικό πλύσης χωρίς χλώριο, που αφαιρεί λεκέδες ακόμη και σε κρύο νερό, και δυσάρεστες οσμές, ενώ αναζωογονεί τα χρώματα. Είναι ασφαλής για υφάσματα (όπως βαμβακερά και πολυεστερικά) χρωματιστά και λευκά.

Η διαδικασία είναι απλή λέει η η Ann και περιγράφει: "Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίξε μια γεμάτη κούπα σκόνη ενισχυτικού πλυσίματος και συμπλήρωσε με καυτό νερό. Βάλε μέσα τα λευκά σου σεντόνια, φρόντισε να μουλιάσουν καλά και άφησέ τα έτσι τουλάχιστον για μία μέρα. Στη συνέχεια, όπως είναι βρεγμένα, βάλ' τα στο πλυντήριο με κανονικό απορρυπαντικό και πλύνε στους 60°C".

Shutterstock

Επιπλέον, να ξέρεις πως όταν τα απλώσεις στον ήλιο συνεχίζεται η δράση του ενισχυτικού και τα σεντόνια σου θα γίνουν ακόμα πιο λευκά. Φρόντισε για συντήρηση, να πλένεις συχνότερα τα λευκά σεντόνια και να μην περιμένεις να γαριάσουν εντελώς και να κιτρινίσουν για να το κάνεις. Έτσι οι τυχόν κίτρινοι λεκέδες θα φεύγουν ακόμα πιο εύκολα.

Φτιάξε το δικό σου λευκαντικό μείγμα: Εάν θέλεις να αποφύγεις τα χημικά! Θα χρειαστείς 1/2 κούπα σόδα, 1/2 κούπα ξίδι, χυμό από μισό λεμόνι. Ρίξε το μείγμα σε μια λεκάνη με νερό και μούλιασε 2 ώρες τα σεντόνια σου. Μετά πλύνε ως συνήθως στο πλυντήριο.