Πως να φτιάξετε την καλύτερη ζύμη κρέπας στο τηγάνι - Σε 1 λεπτό με μόνο 4 υλικά

Τα μυστικά του διάσημου Jamie Oliver

Unsplash.com

Ποιος δεν αγαπά τις κρέπες; Είναι ένα από τα πιο ευέλικτα και απολαυστικά πιάτα, που μπορεί να ικανοποιήσει γλυκές ή αλμυρές γεύσεις. Όμως, το μυστικό για την τέλεια κρέπα ξεκινά από τη ζύμη.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν θα ανακαλύψετε μαζί μας πώς να φτιάξετε την πιο νόστιμη και ελαφριά ζύμη κρέπας, χρησιμοποιώντας μόνο 4 απλά υλικά. Με τη βοήθεια των πολύτιμων συμβουλών του διάσημου σεφ Jamie Oliver, θα μάθετε τα μικρά μυστικά που θα κάνουν τις κρέπες σας να ξεχωρίζουν.

Τι θα χρειαστείτε για την κρέπα

  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 125g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml γάλα
  • ανάλατο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σπάστε τα αυγά σε ένα μπλέντερ, στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το γάλα και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά.
  3. Λιώστε το βούτυρο (ή προσθέστε λίγο λάδι αν θέλετε μια πιο υγιεινή εκδοχή) σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και γείρετε το τηγάνι ώστε το βούτυρο να καλύψει την επιφάνεια.
  4. Ρίξτε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και γείρετε ξανά, ώστε το μείγμα να απλωθεί σε όλη τη βάση.
  5. αγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει από τις άκρες.
  6. Μόλις γίνει χρυσαφένια από κάτω, γυρίστε την κρέπα και μαγειρέψτε για 1 ακόμα λεπτό, μέχρι να ψηθεί εντελώς.
  7. Σερβίρετε αμέσως με την αγαπημένη σας επικάλυψη.

Τι να βάλετε μέσα σε μια αλμυρή κρέπα - Top συνδυασμοί

Αν θέλεις να φτιάξεις μια αλμυρή κρέπα, υπάρχουν πολλές γευστικές επιλογές για γέμιση. Εδώ είναι μερικές ιδέες που θα δώσουν πλούσια γεύση στην κρέπα σου:

  1. Ζαμπόν και τυρί: Κλασικός συνδυασμός με λιωμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα, έμενταλ ή γκούντα) και φέτες ζαμπόν.
  2. Σπανάκι και φέτα: Γέμισε την κρέπα με σοταρισμένο σπανάκι και θρυμματισμένη φέτα για μια πιο μεσογειακή γεύση.
  3. Μανιτάρια και μπέικον: Σοταρισμένα μανιτάρια με τραγανό μπέικον προσφέρουν μια πλούσια και γευστική επιλογή.
  4. Κοτόπουλο και σάλτσα τυριού: Ψητό κοτόπουλο με μια κρεμώδη σάλτσα τυριού ή μπεσαμέλ είναι μια γεμάτη και χορταστική γέμιση.
  5. Αβγό, αβοκάντο και καπνιστός σολομός: Ένας πιο "brunch" συνδυασμός για πιο δροσερή γεύση.
  6. Προσούτο, ρόκα και παρμεζάνα: Αρμονία γεύσεων με ιταλική επιρροή που συνδυάζει τη φρεσκάδα της ρόκας με την αλμύρα του προσούτο.
  7. Πιπεριές και κατσικίσιο τυρί: Ψητές πιπεριές με πλούσιο, κρεμώδες κατσικίσιο τυρί για πιο έντονη γεύση.
  8. Καρμπονάρα: Μια εκδοχή της ιταλικής καρμπονάρας με μπέικον, παρμεζάνα και κρόκο αυγού.

Τι να βάλετε σε μια γλυκιά

Για μια γλυκιά κρέπα, υπάρχουν αμέτρητες νόστιμες επιλογές για γέμιση! Εδώ είναι μερικές ιδέες που θα ικανοποιήσουν κάθε γλυκιά επιθυμία:

  1. Νουτέλα και μπανάνα: Ένας κλασικός συνδυασμός σοκολάτας και φρέσκιας μπανάνας που πάντα εντυπωσιάζει.
  2. Μαρμελάδα και βούτυρο: Επίλεξε την αγαπημένη σου μαρμελάδα (φράουλα, βερίκοκο, βατόμουρο) και άλειψε με λίγο βούτυρο για επιπλέον γεύση.
  3. Φρούτα και σαντιγί: Φράουλες, μούρα ή ροδάκινα με μια γενναιόδωρη ποσότητα σαντιγί είναι ελαφριά και φρουτένια επιλογή.
  4. Καραμέλα και ξηροί καρποί: Λιώσε καραμέλα και πρόσθεσε φουντούκια, καρύδια ή αμύγδαλα για τραγανή αίσθηση.
  5. Μέλι και κανέλα: Απλός αλλά εξαιρετικά γευστικός συνδυασμός με μέλι και μια πρέζα κανέλα.
  6. Παγωτό και σιρόπι σοκολάτας: Σέρβιρε την κρέπα με μια μπάλα παγωτού και περιέλουσε με σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας.
  7. Μασκαρπόνε και φράουλες: Κρεμώδες μασκαρπόνε με φρέσκες φράουλες για μια κομψή και δροσερή γεύση.
  8. Λευκή σοκολάτα και μπισκότο: Λιώσε λευκή σοκολάτα και πρόσθεσε θρυμματισμένο μπισκότο ή μπισκότα Oreo για επιπλέον γλύκα και υφή.
  9. Μήλο και κανέλα: Σοτάρισε κομμένα μήλα με ζάχαρη και κανέλα, για μια πιο χειμωνιάτικη και αρωματική εκδοχή.
  10. Φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα: Ο τέλειος αμερικάνικος συνδυασμός γλυκού και αλμυρού.