Κοτόπουλο με λευκό κρασί: Πως να φτιάξεις την αγαπημένη συνταγή της Τζάκι Κένεντι

Ένα χλιδάτο πιάτο

Ανακαλύψτε τη μαγεία μιας από τις πιο αγαπημένες συνταγές της Τζάκι Κένεντι, σε ένα πιάτο που συνδυάζει τη σοφιστικέ γεύση του κοτόπουλου με λευκό κρασί με την αριστοκρατική απλότητα των υλικών. Το «Κοτόπουλο με λευκό κρασί» δεν είναι μόνο ένα γαστρονομικό ταξίδι, αλλά και μια ματιά στον κόσμο της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, που γνώριζε καλά πως να συνδυάζει την κομψότητα με τη γεύση.

Αυτή η συνταγή, που αναδεικνύει την τέχνη του μαγειρέματος σε όλο της το μεγαλείο, είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλά για να απολαύσετε ένα γεύμα που θα σας θυμίσει τη χλιδή και την απλότητα της κλασικής αμερικανικής κουζίνας.

Μάθετε πώς να ετοιμάσετε αυτό το αριστουργηματικό - αγαπημένο πιάτο της Τζάκι Κένεντι μόνο στο Youweekly.gr

Υλικά

  • 4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1/4 μπέικον
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 8 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ξηρό λευκό κρασί
  • 3/4 μανιτάρια, σε φέτες

Εκτέλεση

Δείτε επίσης: Μια από τις πιο φημισμένες συνταγές του διάσημου σεφ Jamie Oliver για εύκολο κέικ λεμόνι

  • Λιώστε το βούτυρο σε μια γάστρα, προσθέστε το μπέικον, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Ροδίστε ελαφρώς.
  • Αφαιρέστε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και ροδίστε το κοτόπουλο στους υπόλοιπους χυμούς. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα ξεχωριστό πιάτο, προσθέστε το κρασί και τα μπαχαρικά, και ανακατέψτε για να ενσωματωθούν όλα τα καφέ κομματάκια που έχουν μείνει στον πάτο της κατσαρόλας. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 40 λεπτά χωρίς καπάκι. Σοτάρετε ελαφρώς τα μανιτάρια για να φύγει η υγρασία. Στραγγίστε.
  • Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα και να αρχίσει να αφρίζει. Για τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος του κοτόπουλου, προσθέστε τα μανιτάρια και το μείγμα λαχανικών στην κατσαρόλα. Εναλλακτικά, αν ετοιμάζετε το φαγητό από πριν, αφού η σάλτσα έχει πήξει και αφρίσει, μπορείτε να βάλετε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και τα μανιτάρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και να περιχύσετε με τη σάλτσα. Τοποθετήστε το στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μην αυξήσετε τη θερμοκρασία του φούρνου, ώστε να μην στεγνώσει το κοτόπουλο.