13 ημέρες πριν το τέλος του Σεπτέμβρη: 13 πρωτότυπες γλυκές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις

Μια για κάθε ημέρα που απομένει

Ο Σεπτέμβρης φτάνει στο τέλος του, και καθώς οι μέρες μικραίνουν, η ανάγκη για κάτι γλυκό γίνεται πιο έντονη. Αν θέλεις να απολαύσεις την τελευταία γεύση του καλοκαιριού ή να μπεις σταδιακά στο φθινοπωρινό κλίμα, σου έχουμε την ιδανική λύση! Στις επόμενες 13 ημέρες, δοκίμασε μία από αυτές τις 13 εύκολες γλυκές συνταγές.

Από δροσερά επιδόρπια μέχρι ζεστές γεύσεις που θυμίζουν τον ερχομό του χειμώνα, οι επιλογές είναι πολλές και όλες εξίσου απολαυστικές. Ετοιμάσου να ανακαλύψεις γλυκιές προτάσεις που θα σε συντροφεύσουν στα τελευταία βράδια του Σεπτέμβρη.

Οι συνταγές που σου προτείνει η ομάδα του Youweekly.gr

Μια από τις πιο φημισμένες συνταγές του διάσημου σεφ Jamie Oliver για εύκολο κέικ λεμόνι

Στον κόσμο της γαστρονομίας, λίγοι σεφ έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την απλότητα με την ποιότητα όπως ο Jamie Oliver. Με την αστείρευτη δημιουργικότητά του και την αγάπη του για τα φρέσκα υλικά, έχει καταφέρει να αναδείξει πιάτα που ενθουσιάζουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Αυτή η συνταγή υπόσχεται να φέρει τον αέρα της δημιουργικής μαγειρικής στο τραπέζι σας, συνδυάζοντας αρώματα και γεύσεις που αναδεικνύουν το καλύτερο από την απλή αλλά εκλεπτυσμένη τέχνη του ζαχαροπλαστείου.

Διάβασέ την εδώ.

Paris Brest: Το διάσημο γλυκό των ποδηλατών

Το Paris Brest είναι ένα από τα πιο εμβληματικά γλυκά της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, με πλούσια ιστορία που ξεκινά το 1910. Το γλυκό αυτό δημιουργήθηκε από τον ζαχαροπλάστη Louis Durand προς τιμήν του διάσημου αγώνα ποδηλασίας που διεξαγόταν μεταξύ του Παρισιού και της Μπρεστ, εξ ου και το όνομά του.

Αν και αρχικά ήταν ένα απλό γλύκισμα που προοριζόταν να δώσει ενέργεια στους ποδηλάτες, το Paris Brest εξελίχθηκε σε σύμβολο πολυτέλειας και καλής γεύσης. Σήμερα, αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες δημιουργίες ζαχαροπλαστών σε όλο τον κόσμο, λόγω της ισορροπίας ανάμεσα στην ελαφρότητα και τον πλούτο των γεύσεων.

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Soft cookies του ονείρου

Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά σε έναν ζεστό δίσκο cookies που μόλις βγήκε από τον φούρνο, με την προσμονή να δαγκώσουμε ένα λαχταριστό, μαλακό μπισκότο που λιώνει στο στόμα. Η ιδανική υφή όμως δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση! Τι είναι αυτό που κάνει τα cookies μαλακά από μέσα αλλά ταυτόχρονα τραγανά από έξω;

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει τα μυστικά για την τέλεια ισορροπία και μας δείχνει πώς να πετύχουμε τα soft cookies του ονείρου μας, ώστε κάθε δαγκωματιά να είναι μια μικρή απόλαυση!

Διαβάστε την συνταγή εδώ

Πανεύκολο brownies με λίγες θερμίδες

Αν αναζητάτε ένα γλυκό που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας για σοκολάτα χωρίς να επιβαρύνει τη διατροφή σας, τότε αυτό το γλυκό είναι για εσάς!

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Σουφλέ με σοκολάτα και καρύδια

Ένα απολαυστικό σουφλέ σοκολάτας είναι μια από τις μεγαλύτερες γαστρονομικές απολαύσεις, και όταν συνδυάζεται με την παραδοσιακή ελληνική μουσταλευριά, δημιουργεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό γεύσεων που ξυπνά αναμνήσεις και φέρνει χαρά στον ουρανίσκο.

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Cheesecake βύσσινο

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά αυτής της εποχής είναι το παγωμένο τσίζκεϊκ, ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια κρεμώδη υφή με την ελαφριά και φρουτένια γεύση.

Με μερικά βασικά μυστικά και συμβουλές, το τσίζκεϊκ σας θα μοιάζει και θα έχει γεύση σαν να βγήκε από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο.

Διαβάστε την συνταγή εδώ

Αφαλός γυναίκας: Αυτό είναι το πανεύκολο και πεντανόστιμο φημισμένο γλυκό της Τουρκίας

Ο κόσμος της γαστρονομίας είναι γεμάτος εκπλήξεις και μαγικές γεύσεις που ταξιδεύουν τις αισθήσεις μας σε μακρινά μέρη. Ένα από αυτά τα γαστρονομικά θαύματα είναι το τούρκικο γλυκό με την παράδοξη αλλά εντυπωσιακή ονομασία "αφαλός γυναίκας" (kadın göbeği).

Η ονομασία του γλυκού αυτού, που προκαλεί εντύπωση και περιέργεια, προέρχεται από την εμφάνισή του, η οποία θυμίζει τον αφαλό μιας γυναίκας. Μέσα από την ιστορία και την παράδοση της Τουρκίας, το "αφαλός γυναίκας" αποτελεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της χώρας.

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Φρυσούρια: Η κορυφαία παραδοσιακή συνταγή της Σύρου

Φρυσούρια: Μια παραδοσιακή συνταγή της Σύρου! Λιτή και απλή παρασκευή που όμως κρύβει μέσα της μεγάλη νοστιμιά και το Youweekly.gr θα σας αποκαλύψει σήμερα για πρώτη φορά πως μπορείτε να την φτιάξετε κι εσείς σπίτι σας!

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Τρίγωνα πανοράματος: Η μυστική συνταγή που χρησιμοποιούν σχεδόν όλα τα ζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης

Ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά έχει καταγωγή από την Σαλονικιώτικη συνοικία. Ο λόγος για τα δοξασμένα τρίγωνα πανοράματος, αυτά τα τροφαντά φακελάκια με φύλλο κρούστας, που γεμίζονται με μια πλούσια κρέμα και εμποτίζονται με λεπτόρρευστο σιρόπι για να αποδείξουν το μεγαλείο τους μέσα από την ταπεινή τους υπόσταση.

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Η διάσημη μηλόπιτα της Αμερικανίδας σεφ, Μάρθα Στιούαρτ

Μια μηλόπιτα αλλιώτικη από τις άλλες, με λίγα υλικά, την οποία μπορείτε να σερβίρετε στο πρωινό, αλλά και έπειτα από ένα δείπνο με την υπογραφή της διάσημης chef, Μάρθας Στιούαρτ.

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Σοκολατένιο μπράουνι με βύσσινα

Αυτό το μπράουνι-πειρασμός θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Lila Pause συνταγή

Αν τρελαινόσουν στα παιδικά σου χρόνια ή και σήμερα ακόμα που έχεις μεγαλώσει, για την σοκολάτα Lila Pause αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου! Φράουλα και σοκολάτα σε μια μπάρα όλο γεύση.

Διαβάστε την συνταγή εδώ.

Μιλφέιγ: Η μυστική συνταγή των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης

Τα γνωστά ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης μας υποδέχτηκαν στο εργαστήριό τους και μας αποκάλυψαν τα μυστικά του διάσημου σε όλη την Αθήνα μιλφέιγ τους. Σας παρουσιάζουμε σε αποκλειστικότητα την περίφημη συνταγή.

Διαβάστε την συνταγή εδώ.