Πανσέτα στο φούρνο με πατάτες - Τα μυστικά tips για να μην γίνει λάστιχο το κρέας
Η σωστή ώρα ψησίματος
11.09.2024
/
13:38
Η πανσέτα στο φούρνο με πατάτες είναι μια από τις πιο κλασικές συνταγές για τα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράστηκε την συνταγή της και τα "μυστικά" βήματα για να σoυ βγει σωστά ψημένο το κρέας για να μην γίνει... λάστιχο.
Η συνταγή για την πανσέτα στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
- 800 γρ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 kg πατάτες
Δείτε επίσης: Τηγανητά κεφτεδάκια στο λεπτό - Τα 6 μυστικά tips για να μην βγουν "πέτρα"
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
- Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε τις πατάτες στο ταψί και τις ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στη πανσέτα και την βάζουμε πάνω στις πατάτες.
Ψήσιμο
- Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες.
- Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς τις πανσέτας είναι απίστευτες.
- Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.