Παραδοσιακό γιαγιαδίστικο ρυζόγαλο - Τα μυστικά της Αργυρώς για να μην νερουλιάσει
Με αυτή την συνταγή θα έχεις σίγουρη επιτυχία
26.08.2024
/
18:10
Σχεδόν σε όλους αρέσει το παραδοσιακό κλασικό ρυζόγαλο σαν αυτό που μας έφτιαχνε η γιαγιά όταν ήμασταν παιδιά. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν, μας έχει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για να μας βγει σίγουρα επιτυχημένο, χωρίς να νερουλιάσει και να μην σφίξει σωστά.
Τα μυστικά και η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το ρυζόγαλο
Υλικά
- 3/4 φλ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλ. νερό
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 5 φλ. φρέσκο γάλα ή φυτικό γάλα
- 1/4 κ.γ. κοπανισμένη μαστίχα
- 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
- Κανέλα για το πασπάλισμα
Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς - Χτυπάς όλα τα υλικά, τα ρίχνεις στο ταψί και σε 15 λεπτά είναι έτοιμο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
- Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
- Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
- Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
- Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.