Η τυρόπιτα της ακαμάτας: Έτοιμη σε 5 λεπτά με 7 απλά υλικά
Για όσες δεν γνωρίζουν καν πως ανοίγει ο φούρνος της κουζίνας τους
20.08.2024
/
08:44
Η τυρόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και παραδοσιακά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Είτε την προτιμάς για πρωινό, είτε ως συνοδευτικό στο μεσημεριανό τραπέζι, η γεύση της είναι ακαταμάχητη και απολαυστική.
Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μια συνταγή για τυρόπιτα που δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες ή πολύ χρόνο, αλλά θα σου χαρίσει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Εάν είσαι νέα στην κουζίνα ή απλώς αναζητάς μια γρήγορη και εύκολη λύση για ένα λαχταριστό σνακ, αυτή η συνταγή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Ετοιμάσου να εντυπωσιάσεις με μια τυρόπιτα που συνδυάζει απλότητα και πλούσια γεύση!
- 4 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 αυγό
- 4 κ.σ. γάλα
- Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Δείτε επίσης: Μιλφέιγ: Η μυστική συνταγή των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης - Πως να φτιάξεις μόνη σου σπίτι το διάσημο γλυκό τους
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30×22 εκ.
- Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.
- Στρώνουμε τσαλακωτά, το ένα φύλλο και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο.
- Αφού στρώσουμε και τα δυο φύλλα και τα ραντίσουμε, αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.
- Τη σκεπάζουμε, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.
- Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.