Κρέπες του 5λεπτου χωρίς αυγό - Το σωστό ψήσιμο για να μην καεί ούτε η πρώτη
Συνοδεύεται είτε με γλυκιά είτε με αλμυρή γέμιση
16.08.2024
/
11:15
Όταν μας πιάνουν λιγούρες είτε για ένα αλμυρό είτε για κάποιο γλυκό σνακ, η πιο εύκολη λύση είναι οι κρέπες, καθώς μπορεί να τις φτιάξει κανείς εύκολα, με υλικά που συνήθως έχουν όλοι στο σπίτι τους. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το κάνει ακόμη πιο απλό, με μία συνταγή του 5λεπτου χωρίς αυγό.
Πώς θα φτιάξετε κρέπες χωρίς αυγό
Υλικά
- 1 & 1/2 φλ αλεύρι γοχ
- 1 & 1/2 φλ φυτικό γάλα (βρώμης ή σόγιας)
- 1 κσ ελαιόλαδο
- 1/4 κγ αλάτι
- 1/3 κγ πρεζες ζάχαρη
- Λίγο λάδι για το τηγάνι
- Λίγο έξτρα φυτικό γάλα για την ζύμη
Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν φουσκώνει το κέικ - Το λάθος που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο
Εκτέλεση
- Οι κρέπες χωρίς αυγά μπορεί να γίνουν γλυκιές ή αλμυρές
- Για να σου γίνει λεία η ζύμη, να κοσκινίσεις το αλεύρι στην αρχή.
- Το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Αυτή η συνταγή για κρέπα μπορεί να γίνει και γεμιστή στο φούρνο και να βάλεις ότι γέμιση σου αρέσει, σπανάκι κοτόπουλο μανιτάρια κλπ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Αν μείνουν αρκετά κομπάκια αλευριού καλύτερα να την περάσετε από σίτα. Έτσι θα εξαφανιστούν όλα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 10 λεπτά αν έχουμε τον χρόνο.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι 24 ή 26 εκατ
- Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι.
- Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ ζύμη.
- Από το χερούλι κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί η ζύμη παντού σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να γίνει λεπτή κρέπα.
Δείτε επίσης: Σοκολατάκια αμυγδάλου του 15λεπτου - Με τρία υλικά στο πι και φι
Για το ψήσιμο
- Ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει και να σταθεροποιηθεί η κρέπα. Περίπου για 2-1/2 λεπτά
- Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για περίπου 1-1/2 λεπτό.
- Βγάζουμε σύμφωνα με τη συνταγή τη κρέπα σε πιάτο και συνεχίζουμε φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες κρέπες χωρίς γάλα.
- Σερβίρουμε με σοκολάτα ή με τυριά και ζαμπόν.