Πίτσα με σφολιάτα σε χρόνο dt - Πότε πρέπει να απλώνουμε τα υλικά
Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα!
13.08.2024
/
09:12
Η σπιτική πίτσα είναι πολλές φορές ακόμα καλύτερη και από την έτοιμη, ωστόσο πολλοί μπορεί να την αποφεύγουν λόγω της ζύμης που χρειάζεται να φτιάξουν. Η Αργυρώ Μπαρμαρίγου έχει να προτείνει μία εύκολη λύση για να το κάνει ακόμη πιο εύκολο! Τι λέτε για πίτσα με σφολιάτα;
Πώς θα φτάξετε πίτσα με σφολιάτα
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
- 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
- 4 φέτ. βραστό ζαμπόν μπούτι
- 1 φλ. τριμμένο ρεγκάτο
- 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν φουσκώνει το κέικ - Το λάθος που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο
Εκτέλεση
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα κι απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα.
- Κόβουμε περιμετρικά από κάθε πλευρά της σφολιάτας μία λωρίδα φάρδους 1 εκ. και με το δάχτυλο βρέχουμε την περίμετρο του φύλλου.
- Κολλάμε κάθε λωρίδα επάνω στην πλευρά που κόψαμε πριν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χείλος σαν θήκη που θα κρατήσει μέσα της υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στον αέρα.
- Με πιρούνι τρυπάμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
- Την ψήνουμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
- Στη συνέχεια, φορώντας γάντια, πατάμε καλά την επιφάνειά της να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
- Επάνω στη μισοψημένη σφολιάτα απλώνουμε το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τα τυριά και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά.
- Ξαναφουρνίζουμε την πίτσα για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.