Πίτσα με σφολιάτα σε χρόνο dt - Πότε πρέπει να απλώνουμε τα υλικά

Εύκολα, γρήγορα και νόστιμα!

argiro.gr

Η σπιτική πίτσα είναι πολλές φορές ακόμα καλύτερη και από την έτοιμη, ωστόσο πολλοί μπορεί να την αποφεύγουν λόγω της ζύμης που χρειάζεται να φτιάξουν. Η Αργυρώ Μπαρμαρίγου έχει να προτείνει μία εύκολη λύση για να το κάνει ακόμη πιο εύκολο! Τι λέτε για πίτσα με σφολιάτα;

Πώς θα φτάξετε πίτσα με σφολιάτα

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
  • 4 φέτ. βραστό ζαμπόν μπούτι
  • 1 φλ. τριμμένο ρεγκάτο
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν φουσκώνει το κέικ - Το λάθος που κάνουμε όλοι στο ψήσιμο

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα κι απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα.
  • Κόβουμε περιμετρικά από κάθε πλευρά της σφολιάτας μία λωρίδα φάρδους 1 εκ. και με το δάχτυλο βρέχουμε την περίμετρο του φύλλου.
  • Κολλάμε κάθε λωρίδα επάνω στην πλευρά που κόψαμε πριν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χείλος σαν θήκη που θα κρατήσει μέσα της υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στον αέρα.
  • Με πιρούνι τρυπάμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  • Την ψήνουμε για 6 με 7 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά.
  • Στη συνέχεια, φορώντας γάντια, πατάμε καλά την επιφάνειά της να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
  • Επάνω στη μισοψημένη σφολιάτα απλώνουμε το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τα τυριά και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά.
  • Ξαναφουρνίζουμε την πίτσα για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.