Πανεύκολη κολοκυθόπιτα του 10λεπτου χωρίς φύλλο - Την τρως κατευθείαν από το ταψί
Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!
09.08.2024
/
16:40
Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορες συνταγές με κολοκύθι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, όμως διάσημη σεφ δημιούργησε άλλη μία, ακόμη πιο εύκολη! Πώς σας ακούγεται η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο; Είναι το πιο ωραίο σνακ για όλες τις ώρες και άκρως απολαυστικό!
Η συνταγή για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
Για τη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
- 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
- 5 αυγά (χτυπημένα)
- 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
- 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
- 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
- 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
- 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
- ¼ φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για το ταψί
Λίγο ελαιόλαδο
Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24×32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
- Καθαρίζουμε τους ανθούς από τους στήμονες.
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
- Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
- Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε µπολ.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο, το δυόσμο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε το μείγμα, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
- Μπήγουμε τους ανθούς στην επιφάνεια και ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (επιμένουμε στους ανθούς με το λάδι γιατί καίγονται εύκολα).
- Ψήνουμε την πίτα στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
- Εναλλακτικά, την ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160ºC, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
- Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Μελιτζανόπιτα με φέτα της Αργυρώς - Τα δύο tips για να πετύχει το φύλλο