Πανεύκολη κολοκυθόπιτα του 10λεπτου χωρίς φύλλο - Την τρως κατευθείαν από το ταψί

Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Κατά καιρούς σας έχουμε δείξει διάφορες συνταγές με κολοκύθι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, όμως διάσημη σεφ δημιούργησε άλλη μία, ακόμη πιο εύκολη! Πώς σας ακούγεται η κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο; Είναι το πιο ωραίο σνακ για όλες τις ώρες και άκρως απολαυστικό!

Η συνταγή για την κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

Για τη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

  • 1.200 γρ. κολοκυθάκια (τρυφερά)
  • 5 αυγά (χτυπημένα)
  • 300 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 300 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 160 γρ. καλαμποκάλευρο ή 1 φακελάκι φρυγανιά
  • 2 κ.σ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα)
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

Για το ταψί

Λίγο ελαιόλαδο

Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

Εκτέλεση

  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα μικρό ταψί 24×32 εκ. και το πασπαλίζουμε µε το μισό καλαμποκάλευρο.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
  • Καθαρίζουμε τους ανθούς από τους στήμονες.
  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  • Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε λίγο και τα αφήνουμε να ιδρώσουν για 10 λεπτά.
  • Τα στύβουμε µε τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε µπολ.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αβγά, τα τυριά, το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο, τον άνηθο, το δυόσμο και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και αλατίζουμε το μείγμα, αφού πρώτα το δοκιμάσουμε.
  • Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί.
  • Μπήγουμε τους ανθούς στην επιφάνεια και ραντίζουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (επιμένουμε στους ανθούς με το λάδι γιατί καίγονται εύκολα).
  • Ψήνουμε την πίτα στην κάτω σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 40-45 λεπτά, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά της.
  • Εναλλακτικά, την ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 160ºC, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Μελιτζανόπιτα με φέτα της Αργυρώς - Τα δύο tips για να πετύχει το φύλλο