Μελιτζανόπιτα με φέτα της Αργυρώς - Τα δύο tips για να πετύχει το φύλλο

Πεντανόστιμη!

argiro.gr

Οι πίτες είναι το πιο ωραίο σνακ για κάθε ώρα και υπάρχουν διάφορες παραλλαγές που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο! Έχετε δοκιμάσει μελιτζανίποτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει ετοιμάσει την πιο νόστιμη συνταγή που δεν θέλει πολύ κόπο. Μέσα σε 20 λεπτά είναι έτοιμη να μπει στον φούρνο!

Η επιτυχημένη συνταγή για μελιτζανόπιτα της Αργυρώς

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 φλ.λάδι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τραχανά γλυκό
  • 2 αυγά
  • 300 γραμ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το χωριάτικο φύλλο

  • 750 γραμ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 5 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • περίπου 1 ποτήρι νερό
  • αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων

Δείτε επίσης: Κολοκυθοκεφτέδες του 25λεπτου - Το μυστικό της Αργυρώς στο τηγάνισμα για να μην ρουφήξουν λάδι

Εκτέλεση

Η ζύμη

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει σφιχτή.
  • Πλάθουμε σε ραβδί και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.
  • Ένα ένα τα τοποθετούμε σε ένα μπολ αλευρωμένα, να ξεκουραστούν.

Η γέμιση

  • Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις μελιτζάνες.
  • Τις κόβουμε κυβάκια.
  • Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι.
  • Το βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
  • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αφού πρώτα τις στύψουμε πολύ καλά, να φύγουν τα νερά.
  • Ανακατεύουμε τη γέμιση, να λαδωθεί καλά, και προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό και τον τραχανά.
  • Περιμένουμε να σωθούν τα υγρά, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, γιατί θα μπει και η φέτα.
  • Αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα.

Δείτε επίσης: Εύκολο τυρόψωμο με φέτα από την Αργυρώ - Τραγανό έξω με πλούσια γέμιση τυριού μέσα

Το φύλλο

  • Ανοίγουμε τα φύλλα με μπόλικο αλεύρι και με λεπτό πλάστη.
  • Τοποθετούμε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί σουρωτά και λαδωμένα.
  • Στη βάση βάζουμε 4 φύλλα, μετά γέμιση και επάνω τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
  • Ψήνουμε στους 180οC στον αέρα, στην τρίτη σχάρα, για 40΄-50΄.