Για εκείνους που δεν μπορούν τα βαριά φαγητά: Κριθαρότο με γαρίδες - Τι να κάνετε για να μην ξεραθεί γρήγορα

Τα μυστικά της Αργυρώς!

argiro.gr

Για όσους δεν μπορούν τα πολύ βαριά φαγητά, ειδικά το καλοκαίρι, το κριθαρότο με γαρίδες είναι η ιδανική λύση για το μεσημεριανό γεύμα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει την συνταγή και αποκαλύπτει και δύο από τα μυστικά της για να μαγειρευτεί καλά το ζυμαρικό και να μην ξεραθεί.

Η συνταγή για το κριθαρότο με γαρίδες

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 κολοκύθι (κομμένο σε πολύ μικρά καρέ)
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ½ lt bisque γαρίδας (κατά προτίμηση) ή άλλος ζωμός
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Δείτε επίσης: Σεβίτσε γαρίδας: Ο χρυσός κανόνας για να πετύχει και στο σπίτι - Το κάνει πάντα Αργυρώ

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια ενωμένα με το σώμα.
  • Εκεί, κρύβεται όλο το μυστικό της νοστιμιάς αυτής της συνταγής.
  • Αφαιρούμε το έντερο της γαρίδας από τη ράχη. Εναλλακτικά, για το κριθαρότο με γαρίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρές γαρίδες της ανεμότρατας, που είναι πολύ οικονομικές.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι.
  • Σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και το σκόρδο σπασμένο.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το κρασί και να κρατήσουμε μόνο το άρωμα του.
  • Αφαιρούμε το σκόρδο. Αφαιρούμε τις γαρίδες και τις διατηρούμε ζεστές και σκεπασμένες στο πλάι.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί.
  • Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σταδιακά προσθέτουμε την ζεστή bisque γαρίδας (ή άλλο ζωμό).
  • Κάθε φορά που το ζυμαρικό πίνει τον ζωμό, προσθέτουμε την επόμενη δόση.
  • Βράζουμε για περίπου 15′.
  • Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Ξαναβάζουμε τις γαρίδες με τα ζουμιά τους στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε τακτικά το κριθαρότο.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Μυστικά

  • Αν βράζουμε σε δυνατή φωτιά, εξατμίζονται τα υγρά οπότε ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό για να βράσει σωστά το ζυμαρικό.
  • Όταν θα σερβίρετε το κριθαρότο, πρέπει να έχει αρκετή υγρασία, γιατί όσο μένει ρουφάει τα υγρά του και στεγνώνει.

Δείτε επίσης: Το πιο διάσημο γλυκό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά με μίξερ χειρός - Με γιαούρτι και βύσσινο που σερβίρεται σε ποτήρι