Πανεύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με καραμελωμένη ζάχαρη, γάλα και αυγά
Από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη
11.07.2024
/
08:20
Η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο περισσότερο σήμερα 11/7 (δείτε εδώ την πρόγνωση του καιρού) οπότε τι καλύτερο από το να έχεις στο ψυγείο σου ένα δροσερό και εύκολο γλυκό; Ο Γιώργος Τσούλης μοιράζεται μαζί μας μια από τις πιο κορυφαίες καλοκαιρινές συνταγές, το μόνο που χρειάζεται, είναι να τρέξεις να βρεις τα υλικά!
Τι θα χρειαστείς για το γλυκό ψυγείου
- 3 κρόκους από μέτρια αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, + έξτρα για το πασπάλισμα
- 750 ml γάλα
- 75 γρ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
Δείτε επίσης: Παστραμόσαντουιτς: Ένα από τα πιο διάσημα σάντουιτς του κόσμου - Αυτή είναι η... μυστική συνταγή
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Στρώνουμε με μεμβράνη μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση, μεταφέρουμε μέσα το μείγμα, απλώνουμε ομοιόμορφα με μια πλαστική σπάτουλα και καλύπτουμε ξανά με μεβράνη.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με αρκετή κρυσταλλική ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή, για να ψηθεί καλά το κορν φλάουρ και να φύγει εντελώς η γεύση αλευριού.