Για τις σκληρά εργαζόμενες της παρέας: Η πιο τέλεια και γρήγορη συνταγή μηλόπιτας - Έτοιμη σε 15 λεπτά
Το γλυκό που θα λατρέψεις
16.11.2023
/
08:39
Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών που φεύγει νωρίς το πρωί από το σπίτι και γυρνά αργά το βράδυ κομμάτια, μετά από δουλειά - γυμναστήριο - ψώνια κι εξωτερικές δουλειές, πεινασμένη αλλά ταυτόχρονα κουρασμένη και με 0 όρεξη, έχουμε να σου προτείνουμε μια γλυκιά συνταγή που θα σου αρέσει πολύ: Ατομικές, γρήγορες κι εύκολες μηλόπιτες, με την καθοδήγηση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Τα υλικά είναι μόνο 8 και σίγουρα τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου, ενώ ο χρόνος προετοιμασίας είναι ούτε 15 λεπτά! Thank me later...
Τι θα χρειαστείς για την ατομική μηλόπιτα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 4 μέτρια μήλα
- 1/2 πακέτο (125 γραμ.) μπισκότα digestive
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Για τις ατομικές μηλόπιτες, καθαρίζουμε πρώτα τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με την κανέλα.
- Θα χρειαστούμε 4 φορμάκια μιας χρήσεως ή 4 ramekin (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι, την κρέμα και το αλάτι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 3-4΄ ακόμη, να σχηματίσουν χοντρές φουσκάλες.
- Ισομοιράζουμε τη μισή γέμιση-σος στα 4 φορμάκια και στη συνέχεια, με τη μισή ποσότητα μήλου, κάνουμε από μία στρώση φρούτου σε κάθε ένα. Συνεχίζουμε με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα κι επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μήλα, 1 στρώση σε κάθε φορμάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση από μπισκότα και περιχύνουμε κάθε φορμάκι με τη σος που έχει μείνει.
- Βάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια και αναποδογυρίζουμε. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Κι αν ψάχνεις για μια επίσης γρήγορη αλλά αλμυρή συνταγή, ρίξε μια ματιά εδώ!