Κυκλαδίτικο τσίζκεικ με μυζήθρα, μέλι, μαστίχα και κανέλα - Η ελληνική παραλλαγή

Του 15λεπτου!

argiro.gr

Το τσίζκεικ είναι ένα από τα γλυκά που οι περισσότεροι αγαπούν και είναι η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι γιατί φτιάχνετε εύκολα και επειδή παραμένει στο ψυγείο είναι πάντα δροσερό και δροσιστικό. Έχετε ακούσει, όμως, για την κυκλαδίτικη παραλλαγή με μυζήθρα, μέλι, μαστίχα και κανέλα; Ήρθε η ώρα να την μάθετε και να την δοκιμάσετε. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει την συνταγή!

Πώς θα φτιάξετε το κυκλαδίτικο τσίζκεικ της Αργυρώς

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 100 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 50 γραμ. (1/2 φλ.) αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη

Δείτε επίσης: 5λεπτο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά - Σερβίρεται σε ποτήρι και η συνταγή είναι πανεύκολη

Εκτέλεση

  • Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγή.
  • Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ.
  • Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο.
  • Ψιχουλιάζουμε το μίγμα για το τσιζκέικ με μυζήθρα και μέλι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  • Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ.
  • Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
  • Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο.
  • Ψήνουμε το τσιζκέικ με μυζήθρα από την Αργυρώ στους 180 βαθμούς C για 30-35΄ να ροδίσει καλά.
  • Αφήνουμε το τσιζκέικ με μέλι και φιστίκια Αιγίνης, να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
  • Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.