Βαζελίνη vs Aquaphor: Η διαφορά τους και ποιο να επιλέξετε

Προϊόντα που θα βρούμε σε κάθε σπίτι!

Δύο εξαιρετικά δημοφιλή προϊόντα — ακόμη και σε όσους δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις με την περιποίηση της επιδερμίδας — που χρησιμοποιούνται συχνά για την προστασία και την καταπράυνση του ερεθισμένο, ξηρού δέρματος και των χειλιών. Παρόλο που και τα δύο ενυδατώνουν και προστατεύουν, υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά τη σύνθεση, την αίσθηση και άλλα χαρακτηριστικά.

Εσύ, όταν επιλέγεις το αγαπημένο σου balm για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, προτιμάς το Aquaphor ή τη Βαζελίνη;

Τι είναι το Aquaphor;

Το Aquaphor είναι μια αλοιφή περιποίησης δέρματος που περιέχει βαζελίνη και άλλα συστατικά όπως λανολίνη, γλυκερίνη, bisabolol και πανθενόλη. Αυτά τα συστατικά κάνουν το προϊόν ιδιαίτερα ενυδατικό και αποτελεσματικό για την καταπράυνση, την προστασία και την επούλωση ξηρών, σκασμένων χειλιών, καθώς και ξηρού, ερεθισμένου ή σκασμένου δέρματος. Δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα, βοηθώντας στη διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα.

Σε σύγκριση με τη Vaseline, το Aquaphor έχει ελαφρύτερη υφή, απλώνεται κάπως πιο εύκολα και απορροφάται πιο εύκολα από το δέρμα. Η Vaseline είναι πιο λιπαρή.

Τι είναι η Vaseline;

Όλοι μας έχουμε ένα δοχείο Vaseline στο ντουλάπι μας! Πρόκειται άλλωστε για ένα αγαπημένο και αξιόπιστο προϊόν περιποίησης δέρματος που αποτελείται από 100% βαζελίνη. Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ξηρής, ερεθισμένης και σκασμένης επιδερμίδας. Βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα που θωρακίζει το δέρμα από το νερό και άλλα στοιχεία του περιβάλλοντος καθώς επουλώνεται.

Πότε να επιλέξεις το κάθε προϊόν

Η απόφαση μεταξύ Aquaphor ή Vaseline είναι περισσότερο θέμα προσωπικής προτίμησης. Και τα δύο προϊόντα είναι κατάλληλα για ερεθισμένες περιοχές.

Κανένα από τα δύο προϊόντα δεν περιέχει ενεργό συστατικό: Λειτουργούν και τα δύο ως προστατευτικές αλοιφές. Κάποιοι προτιμούν την υφή του Aquaphor επειδή είναι λιγότερο λιπαρή από τη Vaseline, ενώ άλλοι προτιμούν τη πιο λιπαρή αίσθηση της Vaseline και το πόσο καλά λειτουργεί για ξηρό δέρμα.

Vaseline: Είναι χρήσιμη για όσους έχουν ξηρή, ευαίσθητη επιδερμίδα και χείλη. Προστατεύει επίσης το δέρμα από την υγρασία και δημιουργεί ένα ωραίο φράγμα που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τριβής. Χρησιμοποιείται περισσότερο ως αποφρακτικός παράγοντας για την προστασία του δέρματος.

Aquaphor: Χρησιμεύει στην επούλωση ξηρού, σκασμένου δέρματος και την καταπράυνση μικρών κοψιμάτων και εγκαυμάτων. Είναι επίσης αποτελεσματικό ως ενυδατικό για τραχύ, ξηρό δέρμα και μπορεί να προσφέρει ανακούφιση για σκασμένα και ξηρά χείλη.

Αυτό που συμπεραίνουμε είναι ότι η διαφορά τους έγκειται στις συνθέσεις τους: Η Vaseline είναι καθαρή βαζελίνη, ενώ το Aquaphor περιέχει βαζελίνη μαζί με άλλα συστατικά, Όσον αφορά την αίσθηση, η Vaseline είναι πιο βαριά και λιπαρή, ενώ το Aquaphor είναι πιο ελαφρύ και απλώνεται πιο εύκολα. Γενικά, μπορούν να χρησιμοποιούν σε κάθε τύπο δέρματος, αλλά να είστε προσεκτικοί αν το δερμά σας είναι επιρρεπές σε ακμή.