Giga Zara: Με θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό και μια καταπράσινη ταράτσα!

Ένας πραγματικός "παράδεισος" shopping στο κέντρο της Αθήνας

Shutterstock

Είναι ο αγαπημένος προορισμός για τα κορίτσια της μόδας ανά τον κόσμο, που περνούν ώρες επί ωρών ανακαλύπτοντας τα πιο μοδάτα κομμάτια της εκάστοτε σεζόν. Το Zara είναι λατρεμένο κατάστημα, με την ίδια απήχηση σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε γυναίκες, άντρες και παιδιά που θέλουν να είναι πάντα στη μόδα.

Εδώ θα ανακαλύψεις τις τρέχουσες τάσεις, θα βρεις τα χρώματα που παίζουν στα trends και θα δημιουργήσεις τα πιο στυλάτα σύνολα για τις εξόδους σου, ανάλογα με την περίσταση. Μετά, λοιπόν, τα εγκαίνια ενός από τα μεγαλύτερα Zara στον κόσμο στον Πύργο του Πειραιά τον περασμένο Μάιο έρχεται μέσα στο 2025 το Giga Zara στην Αθήνα, με θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβηττό και μια καταπράσινη ταράτσα!

Giga Zara: Με θέα σε Ακρόπολη και Λυκαβητό και μια καταπράσινη ταράτσα!

Tι καλύτερο για εμάς τις fashionistas και δη για τα κορίτσια της μόδας που λατρεύουν το Zara να απολαμβάνουμε το shopping μας στον απόλυτο "παράδεισο" στο κέντρο της Αθήνας! Το νέο Giga Zara θα φιλοξενηθεί στο αναγεννημένο Μινιόν.

Φωτ. POOL/ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ EUROKINISSI

To ιστορικό πολυκατάστημα στην Ομόνοια, που ξεκίνησε να λειτουργεί το 1944 και από τη δεκαετία του 1950 εξελίχθηκε σταδιακά σε έναν πολυχώρο με 120.000 είδη και 1.000 άτομα προσωπικό, ενώ η κερδοφορία του έφτανε το 1 δισ. δραχμές, ήταν πρωτοπόρο για την εποχή του, με καινοτομίες που έφεραν τα πάνω-κάτω στην τότε αγορά:

Εκπτώσεις, λίστα γάμου, κλιματισμός, κυλιόμενες σκάλες, καφετέρια και πολλά ακόμα, με τον περίφημο Άγιο Βασίλη να μοιράζει δώρα στα παιδιά στις γιορτές! Το 1980 καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά και έκτοτε παρέμεινε εγκαταλειμμένο για 20 χρόνια.

Το "νέο Μινιόν" πρόκειται να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο μεικτών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και διαμερίσματα) με το Giga Zara να λαμβάνει 5.150 τ.μ., δημιουργώντας νέα καταστήματα σε 4 επίπεδα: Υπόγειο, ισόγειο, 1ος και 2ος όροφος, ενώ εδώ θα δημιουργηθεί και το νέο "στρατηγείο" της Inditex.

Το concept ολοκληρώνεται ιδανικά με μια καταπράσινη ταράτσα στον τελευταίο όροφο του Μινιόν, όπου η θέα είναι συγκλονιστική στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, ενώ το "τσιμέντο" θα πρασινίσει όχι με γλάστρες αλλά με την ανάπτυξη ενός φυσικού μεσογειακού κήπου με φυτά, θάμνους και δέντρα, που θα απολαμβάνουν οι ένοικοι αλλά και οι εργαζόμενοι.