Κόκκινα χείλη: 5 tips για αψεγάδιαστο αποτέλεσμα

Βήμα - βήμα!

@kyliejenner
Ένα από τα κλασσικά looks που δε σταματά να είναι διαχρονικό είναι τα κόκκινα χείλη. Οι άπειρες αποχρώσεις του κόκκινου μας επιλέγουν να το φοράμε τόσο στις κλασσικές, φινετσάτες μας εμφανίσεις, όσο και στην καθημερινότητά μας. Και φυσικά τα κόκκινα χείλη είναι πάντα εκεί για να μας απογειώσουν, αρκεί να «φορεθούν» σωστά!
Το κόκκινο κραγιόν όσο εντυπωσιακό είναι, άλλη τόση προσοχή χρειάζεται για να εφαρμοστεί σωστά, αλλά και να διαρκέσει. Δείτε παρακάτω μερικά must βήματα για τα τέλεια κόκκινα χείλη!

Μην παραβλέπεις την προετοιμασία

Όλα ξεκινούν από τη βάση και αυτό αφορά τόσο την επιδερμίδα μας, όσο και τα χείλη μας. Για να εφαρμοστεί ωραία το κόκκινο κραγιόν, χρειάζεται τα χείλη μας να είναι ενυδατωμένα. Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Μπορείς να κάνεις μια απολέπιση ή ακόμη και μια μάσκα χειλιών και έπειτα να ενυδατώσεις τα χείλη σου με το balm σου. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί να το κάνεις μόνο ακριβώς πριν την εφαρμογή του κραγιόν. Αντιθέτως, αν προτιμήσεις ένα ματ κραγιόν, καλύτερα να έχεις σκουπίσει τα χείλη σου για να τοποθετηθεί με ακρίβεια και να διαρκέσει περισσότερο.

Δώσε σχήμα στα χείλη σου

Είτε θέλεις να χρωματίσεις αυστηρά τα φυσικά σου χείλη είτε να κάνεις ελαφρύ overlining, το lip liner είναι ένα σημαντικό βήμα που δεν μπορείς να παραλείψεις όταν πρόκειται για κόκκινο κραγιόν. Το μολύβι χειλιών δίνει σχήμα στα χείλη μας και «οριοθετεί» το προϊόν που θα εφαρμόσουμε από πάνω, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να μουτζουρωθούμε.

Εφάρμοσε το κραγιόν και τελειοποίησε το αποτέλεσμα

Ξεκίνα από το κέντρο των χειλιών σου και συνέχισε προς τα έξω, έχοντας ως όριο τη γραμμή του μολυβιού σου. Αν είναι απαραίτητο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξανά το lip liner για να συμπληρώσεις σε σημεία και να δημιουργήσεις ένα πιο smooth αποτέλεσμα.

Καθάρισε με concealer

Αφού ολοκληρώσεις την εφαρμογή του κραγιόν, μπορείς να επιστρέψεις με το πιο μικρό σας πινέλο και λίγο concealer για να καθαρίσεις τυχόν λάθη γύρω από τα χείλη ή να οριοθετήσεις με ακρίβεια. Φυσικά, αυτό μπορείς να το πετύχεις και με μια μπατονέτα, αλλά σιγουρέψου ότι το foundation έχει μείνει στη θέση του και ότι δεν απλώνεις το προϊόν.