Αλίκη, Πέτρος και Αρης στο Grand Hotel, παλεύουν να αποδείξουν την αθωότητα του Νικόλα για τη δολοφονία της Ελένης, όμως ο αστυνόμος Κονδύλης έχει άλλα σχέδια για εκείνον και φαίνεται πως κάτι τους συνδέει από το παρελθόν. Στο μεταξύ, ο Χατζημήτρος λέει στον Ρήγα πως είναι αδέλφια.

Οι εβδομαδιαίες εξελίξεις της σειράς του ΑΝΤ1, Grand Hotel

Επεισόδιο 70 – Δευτέρα 16/2

Η Αλίκη έχει αναλάβει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και το προσωπικό ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Ο Πέτρος δέχεται τη θέση του μετρ που τον παρακάλεσε η Αλίκη να αναλάβει, όμως η Κυβέλη δεν χάνει την ευκαιρία να τον προσβάλλει: «Σε αναβάθμισε η κόρη μου κι εσύ δεν έχασες την ευκαιρία. Εχεις φαίνεται πολλά σχέδια ακόμα να υλοποιήσεις». Στο μεταξύ, το πτώμα της γυναίκας που βρέθηκε έχει παραμορφωθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον να ταυτοποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά, ο Νικόλας αναγνωρίζει στο χέρι της τη βέρα της Ελένης και καταρρέει στην ιδέα ότι όντως τη σκότωσε αυτός. Ο αστυνόμος Κονδύλης έχει πια τα στοιχεία που χρειάζεται για να τον καταδικάσει. Ο Ρήγας συνειδητοποιεί ότι οι πιθανότητες να γλιτώσει το απόσπασμα είναι ελάχιστες, όπως και ότι τα πράγματα γι’ αυτόν μέσα στη φυλακή δεν θα είναι καθόλου εύκολα.

Ο Χατζημήτρος, αποφασισμένος να βρει και να γνωρίσει τον αδεlφό του, τηλεφωνεί στον Κρονάκη και του ζητά να συναντηθούν, ενώ ο Χαραλάμπης ζητάει τη βοήθεια του Αρη για να γλιτώσει ο μαχαλάς από τις απειλές του Χατζημήτρου: «Κάτι πρέπει να κάνουμε να τον σταματήσουμε. Κανείς δεν με πιστεύει πια εμένα, τους έστρεψε εναντίον μου και θα τους καταστρέψει όλους», του λέει και ο Αρης του απαντάει: «Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω, αλλά δεν υπόσχομαι αποτέλεσμα. Ο Χατζημήτρος είναι ισχυρός κι έχει παντού ανθρώπους δικούς του». Ο Ρήγας, πιεσμένος από τον φόβο της εκτέλεσης, συγκρούεται έντονα με την Κυβέλη, ενώ η Αγγέλα την ικετεύει να βοηθήσει τον Νικόλα. Την ίδια στιγμή, ο Χρόνης ανακοινώνει στον Πέτρο και την Αλίκη ότι ανακάλυψε κάτι που μπορεί να σώσει τον Νικόλα.

Grand Hotel Αλίκη

Μετά το νέο στοιχείο που βρίσκει ο Χρόνης, όλοι περιμένουν την αποφυλάκιση του Νικόλα, μόνο που ο αστυνόμος Κονδύλης έχει άλλα σχέδια. Τόσο ο Πέτρος όσο και η Αλίκη προσπαθούν να στηρίξουν τον Νικόλα και την Αγγέλα, ενώ η Φρίντα συγκρούεται έντονα με τον νέο αστυνόμο. Ο Αρης δημοσιεύει ένα άρθρο που δίνει κουράγιο στον Χαραλάμπη, αλλά τον φέρνει σε επικίνδυνη σύγκρουση με τον Χατζημήτρο, ο οποίος τον απειλεί. Ταυτόχρονα, παλεύει να βρει τις αποδείξεις για την ενοχή του Αλέξανδρου στην απόπειρα κατά του Πέτρου. Την ίδια ώρα, οι υποψίες της Ολυμπίας βγαίνουν αληθινές και πιάνει στα πράσα τη Σοφία με τον Ιάσονα και τώρα έχει τη δύναμη να τη χωρίσει από τον Αλέξανδρο: «Επιασα τη γυναίκα σου να φιλιέται με τον Ιάσονα. Τι άλλο θέλεις πια για να καταλάβεις ότι πρέπει να τη χωρίσεις;», του βάζει φιτιλιές. Η Κυβέλη προσπαθεί να βοηθήσει τον Ρήγα να αντιμετωπίσει αυτούς που τον απειλούν μέσα στη φυλακή και ζητάει μια χάρη από την Αλίκη. Σοκάρεται, όμως, όταν καταλαβαίνει ότι ο Ρήγας αποφάσισε να κάνει διαθήκη και ακόμη περισσότερο όταν μαθαίνει σε ποιον αφήνει το μερίδιό του ξενοδοχείου που του ανήκει: «Τι τη θες τη διαθήκη; Τι είναι αυτά που σκέφτεσαι;», του λέει τρομαγμένη. «Δεν θα βγω ζωντανός από εδώ μέσα. Θα με στείλουν στο απόσπασμα και καλά θα κάνεις να το δεχτείς κι εσύ».

Ο Χαραλάμπης λαμβάνει ένα γράμμα από τη Θεώνη με την απάντησή της για το αν θα γυρίσει, ενώ η Αλίκη και η Αγγέλα ψάχνουν να βρουν την ατζέντα της Κυβέλης και κατά λάθος βρίσκουν στο δωμάτιό της τον κρυμμένο χαρτοφύλακα της Ρεγγίνας Θωμοπούλου. Ο Αρης μαθαίνει ότι η Στέλλα Δημητριάδου είναι νεκρή και ο Κρονάκης αποκαλύπτει στον Χατζημήτρο ποιος είναι ο Μάριος Καλατζής.

Επεισόδιο 72 – Τρίτη 17/2

Η Αλίκη είναι πια σίγουρη ότι η Κυβέλη είχε σκοτώσει τη Θωμοπούλου και είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει με την Αγγέλα αυτό το στοιχείο για να βοηθήσουν τον Νικόλα: «Με αυτό θα την αναγκάσουμε να σώσει τον Νικόλα», τονίζει στην Αγγέλα. Το σχέδιό τους θα φέρει την Κυβέλη σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Ρήγας περνάει δύσκολα στη φυλακή από τον συγκρατούμενό του, ο οποίος του κάνει καψόνια και βασανιστήρια και μάλιστα τον στέλνει στο νοσοκομείο. Ο Χατζημήτρος που το μαθαίνει πάει να τον βρει και τον σοκάρει: «Είμαστε αδέλφια», του αποκαλύπτει και τον σοκάρει. Πώς μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δύο είναι αδέλφια από τον ίδιο πατέρα; Η Αλίκη λυγίζει στην αγκαλιά του Πέτρου, όταν του λέει ότι είναι αναγκασμένη να καταδώσει τη μητέρα της για να σώσει τον Νικόλα.

Grand Hotel Πέτρος

Ο Κονδύλης κάνει ξεκάθαρο σε όλους ότι, παρά τα νέα στοιχεία, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα σε σχέση με τον Νικόλα. Ο Αρης και η Φρίντα είναι σίγουροι πια ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από την παράλογη συμπεριφορά του εναντίον του Νικόλα και αποφασίζουν να το ανακαλύψουν. Ετσι, ο δημοσιογράφος θα βρει στο δωμάτιο του νέου αστυνομικού κάτι που τον συνδέει με μια γυναίκα. Ο Κονδύλης, όμως, φτάνει νωρίτερα στο δωμάτιό του και βρίσκει τον Αρη ακόμη μέσα.

Επεισόδιο 73 – Τετάρτη 18/2

Η ένταση ανάμεσα στον Πέτρο και τον Αρη κορυφώνεται, όταν ο πρώτος απαιτεί την αλήθεια για τον θάνατο της Βασιλικής, ενώ ο Αρης επιλέγει για ακόμη μια φορά τη σιωπή, οδηγώντας τα πράγματα στα άκρα. Την ίδια στιγμή, η έρευνα για την υπόθεση της Ελένης φέρνει ένα κρίσιμο στοιχείο που ενισχύει τις υποψίες πως το πτώμα που βρέθηκε δεν της ανήκει, ανοίγοντας τον δρόμο για τη δικαίωση του Νικόλα. Ωστόσο, η εμπλοκή του Κονδύλη κάνει την υπόθεση ακόμη πιο επικίνδυνη. Στο νοσοκομείο ο Ρήγας, συγκλονισμένος από την αποκάλυψη ότι ο Χατζημήτρος είναι αδελφός του, δέχεται μια πρόταση που συνδέει την ελευθερία του με το μέλλον του Grand Hotel. Η Σοφία πιέζεται από την οικογένειά της και τα συναισθήματά της για τον Ιάσονα, καθώς μια απόφαση ζωής φαίνεται πλέον αναπόφευκτη. Ο Πέτρος συνειδητοποιεί τη δύναμη της αγάπης της Αλίκης γι’ αυτόν και «μαλακώνει» απέναντί της. Αποφασίζουν να πιάσουν τον έρωτά τους από εκεί που τον άφησαν και γίνονται ένα…